2024.03.19. - József, Bánk

Négy nagytestû kutya marcangolt halálra egy 14 éves tinédzsert

A 14 éves kislányra négy nagytestû kutya rontott rá, majd torkát és végtagjait is brutálisan összeharapdálták. A kiérkezõ rendõrök csak úgy fértek hozzá a gyerek holttestéhez, hogy lelõtték az õrjöngõ állatokat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A 14 éves Jade-Lomas Anderson egy iskolatársánál töltötte a tavaszi szünet elsõ napjait és éppen ebédelt, amikor a tragédia történt. A szomszédok hallották a kutyák ugatását és a kislány segélykiáltásait, ezért azonnal értesítették a rendõrséget.

A helyszínre kiérkezõ járõröket a bevadult állatok fogadták, akik a ház körül rohangáltak. A rendõrök erõsítést kértek, ám végül mind a négy kutyát le kellett lõniük, hogy egyáltalán bejussanak az ingatlanba, ahol sokkoló látvány fogadta õket: a kislány szétmarcangolt teste a nappaliban hevert. Megpróbálták ugyan újraéleszteni, ám végül csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A nyomozás szerint Jade egy húsos pitét evett, amikor a család kutyái nekirontottak. Mivel egyedül volt a házban, a vékony tininek esélye sem volt a két Staffordshire terrier, egy bullmastiff és az amerikai bulldog ellen. A kutyák a torkának estek, majd egymást hergelve végül már az egész testét harapdálták.

A kutyákat Jade barátnõjének anyja, Beverly Concannon tartotta. A szomszédok azt mesélték, hogy az állatokat igen agresszívre nevelték, ezért a környéken mindenki tartott tõlük. Szerintük ez a tragédia borítékolható volt.

- Ezek az állatok óriási fenyegetést jelentettek. Ez borzasztó - nyilatkozta egyikük, majd azt is elmondta, hogy a kutyák mindenkit õrjöngve megugattak, aki csak a ház közelébe merészkedett.

Jade-et azonban állítólag ismerték a kutyák, ezért egyelõre nem tudni, miért rontottak rá. Valószínûleg a húsos pite miatt vadult be egyikük, és amikor el akarta venni azt a védekezõ lánytól, már Jade lett a célpont. A többi állatban nagy valószínûséggel a vér szaga és látványa, illetve a lány sikoltozása indította be a falkaösztönt és az agressziót.

A nyomozás vezetõje, Mark Kenny szerint még korai bármilyen végleges következtetést levonni az esettel kapcsolatban, és megígérte, hogy nagy erõkkel folytatják az eset kivizsgálását.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra