2024.03.28. - Gedeon, Johanna

15 éve polgármester Talkeetnaban egy macska

Bár egész nap csak lófrál, mégis másfél évtizede nem mozdítják el a szavazópolgárok a pozíciójából az Alaszkában található Talkeetna polgármesterét. Az vitathatatlan, hogy fellendítette az idegenforgalmat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az Egyesült Államokban, de talán a világon is a legrégebben hivatalában lévõ polgármester, akit annak ellenére nem mozdítanak el posztjáról, hogy egész nap mást sem csinál, csak heverészik, sétálgat erre-arra, nem más, mint egy macska. Az alaszkai Talkeetna városának élén álló, Stubbs nevet viselõ állatot még 15 évvel ezelõtt indították el a választáson, amikor a település polgárai annyira elégedetlenek voltak az "igazi" jelöltekkel, hogy meglátásuk szerint még egy macska is alkalmasabbnak tûnt a feladatra.

A magyarul leginkább Csököttkének fordítható nevet viselõ állat - az alaszkai Man-szigeteken élõ macskáknak nincs farka - így hát "elindult" a választáson és végül meg is szerezte a polgármesteri címet, igaz, csak tiszteletbeli pozícióban, de azóta még senkinek nem jutott eszébe leváltani vagy megfosztani õt a megtisztelõ címtõl. Stubbs pedig részmunkaidõben kiválóan látja el napi feladatait, hivatala az egyik helyi vegyesboltban lett berendezve, ahol alaszkai fagyasztott rákkal kényeztetik.

A macskának saját rajongói oldala van a Facebookon is, csaknem ezer ismerõssel büszkélkedhet, ami több, mint a város 900 fõs lakossága, ebbõl látható, hogy nemcsak szûk hazájában népszerû. Ennek egyébként egyértelmûen látható az eredménye is, Stubbsnak köszönhetõen fellendült Talkeetna turisztikai forgalma.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra