2024.04.20. - Tivadar

Nike szagolta ki a betörõt - rendõrkutya sikere

Nike szagolta ki a betörõt - rendõrkutya sikere
Rendõrkutya sikeres bevetése!

Szerdán érkezett bejelentés a Csongrádi Rendõrkapitányságra, hogy ismeretlen tettes betört a Bethlen Gábor utca egyik házába, ahonnan a padlásról egy mosógépet és egy centrifugát vitt magával.

A bejelentést követõen a csongrádi nyomozók helyszíni szemlét tartottak, melynek során sikerült olyan nyomot is rögzíteni, amirõl Nike, a csongrádi kapitányság nyomkövetõ kutyája el tudott indulni.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Szimata alapján az utca felé futott, majd járõrtársát egészen az elkövetõ házáig vezette, ahol a nyomozók meg is találták a lopott tárgyakat. A meglepett 33 éves gyanúsított mindent bevallott a rendõröknek. Elmondta, hogy a mosógéppel és a centrifugával ki akarta mosni a ruháit, azonban arra már nem volt ideje, mert idõközben Nike megtalálta. A nyomozás során kiderült az is, hogy ugyancsak õ volt az, aki tavaly nyáron is betört az idõs asszonyhoz, akkor fagyasztott élelmiszert, pálinkát és gázpalackot lopott el. Utóbbit most meg is találták nála.

További kihallgatása során azt is beismerte, hogy õ lopott el a Kõrös-torokból laptopot, pendrive-ot és két winchestert is. A Csongrádi Rendõrkapitányság lopás bûntette miatt indított büntetõeljárást a férfi ellen. A gyanúsítottat a rendõrök õrizetbe vették és kezdeményezték elõzetes letartóztatását.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra