2024.04.24. - György

Lezárult az állat-és természetvédelmi képzéssorozat

Lezárult az állat-és természetvédelmi képzéssorozat
Sikeresen végzõdött az Orpheus és a SPOT határokon átnyúló képzési programja - NCA támogatással nemzetközi együttmûködés valósult meg az állatvédelem jegyében

Lezárult az a képzéssorozat, amit 2011 februárban Szabadkán, áprilisban Szegeden szervezett az Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Egyesület a szabadkai SPOT Civil Szervezettel. A képzésen résztvevõk elõadásokat hallgattak a hulladékgazdálkodásról, az energiatakarékosságról, az állatvédelemrõl, és még sok érdekes információhoz jutottak.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A 2011 februárban (február 18 – február 23) valamint 2011 áprilisban (április 15 – április 20) fõleg civil szervezetek számára megtartott képzéssorozat az információ bõvítése mellett egy olyan fórumot is teremtett, ahol a résztvevõk javaslatokat, ötleteket fogalmaztak meg, a jövõben megvalósítható akcióterveket hoztak létre. A szimpóziumok során felmerültek közös ötletek az energiatakarékos praktikák terjesztésének módszereirõl, állatvédelemmel kapcsolatos figyelemfelkeltõ programokról, jogi javaslatokról. Vállalatok, gazdasági szervek is képviseltették magukat, így a nonprofit és a gazdasági szféra közt kialakulhatott egy tapasztalatcsere az állatvédelem, és a környezetvédelem témakörében.

Az összesen 10 elõadás során kiderült, hogy probléma a vállalatok információhiánya az õrzõ állatok tartásának módjairól, valamint kevés figyelem fordul a vállalati telephelyeken fészkelõ madarak védelmére, tolerálására. A vállalatok pozitív példákat, követendõ állatvédelmi és környezetvédelmi technikákat is megosztottak egymással. Az elõadásokon elhangzottak a kóbor állatok kezelésének, a veszélyes helyzetek elkerülésének módjai, az õrzõ-védõ állattartás végzetes hibáinak megelõzésének lépései. Mindkét képzéssorozatot csapatépítõ szóbeli és írásbeli megmérettetés, vetélkedõ zárta.

A program célja volt, hogy a szervezeteket a felelõs állattartás normák kialakításában, a környezettudatossághoz segítse. A szervezetek képviselõi a megszerzett ismereteket a program után szûkebb - tágabb környezetükben továbbadva hatványozzák a környezetvédelmi törekvések sikerességét.

Az Egyesület eredményként könyveli el, hogy sikerült egy közös párbeszédet kialakítani a környezetvédõ civil szervezetek, valamint a vállalatok képviselõi közt, új ismereteket adhatott át az állattartás, a környezetvédelem, az energia takarékos felhasználásának, a hulladékgazdálkodás témaköreiben.

A programot a Nemzeti Civil Alapprogram "NCA-NK-10-B-0360" programja támogatta.

Együttmûködõ projektmenedzserünk a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra