2024.04.20. - Tivadar

Lopják a békacombot

Nagy felháborodást váltott ki az osztrák vadvédelmi illetékesekbõl, hogy miközben mindent elkövetnek az autóutakon átugráló békák védelmében, a megmentett állatok olasz nyerészkedõk martalékául esnek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Karintia tartományi illetékesei kedden számoltak be arról, hogy a békagyûjtõk kiszedik az utak mellett elhelyezett gyûjtõedényekbõl a védett állatokat. Mint mondták: a békatolvajok különösen a nagyobb, húsosabb példányokra utaznak, mivel azoknak a combja is méretes.

A békacomb pedig Olaszország egyes tájain kedvelt csemegének számít. Az állatvédõk kerítésekkel terelik az utak mentén elhelyezett vödrökbe a békákat. A megtelt edényeket önkéntesek viszik át naponta egyszer a túloldalra, hogy biztosítsák a törvényi védelem alatt álló kétéltûek vonulását. ”Az olaszok azonban még az elõtt lecsapnak, hogy az önkéntesek megérkeznének” - magyarázta az osztrák állami televíziónak adott nyilatkozatában Bernhard Gutleb, a tartomány környezetvédelmi tisztviselõje.

Az ínyenc fogás azonban sokba kerülhet - figyelmeztettek az illetékesek. Akit a gyûjtõedényeknél rajtakapnak, akár 3600 eurós (957 ezer forintos) pénzbírsággal is számolhat. A Save the Frogs (Mentsük meg a békákat) nonprofit szervezet adatai szerint a világ 6485 békafajának közel egyharmada áll a kihalás szélén.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra