2024.04.23. - Béla

Visszaadta a telefont a krokodil

Az Odesszai Ócenárium munkatársainak legnagyobb megkönnyebbülésére megszabadult végre a januárban lenyelt mobiltelefontól Gena, a krokodil.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Gena névre keresztelt krokodil az Odesszai Ócenárium vándorkiállításának januári, dnyepropetrovszki vendégszereplése során falt fel egy mobiltelefont, amelyet az egyik látogató ejtett véletlenül a hüllõk kifutójába. Az esetet követõen a telefon gazdája azt mondta, hogy a rezgõ hívásmódra állított mobilja még hetekkel az eset után is kicsengett. A krokodil egészségi állapota komoly aggodalomra adott okot, ugyanis a hüllõ ezt követõen hetekig nem mozdult - gondozói szerint úgy viselkedett, mintha letargiába esett volna.

Az ócenárium vezetõinek választania kellett a költséges mûtét, illetve a között, hogy a krokodil életét kockáztatva megvárják, míg a mobiltelefon természetes úton kiürül az állat emésztõcsatornájából. Az elsõ kedvezõ jelekre még márciusban figyeltek fel, amikor a hüllõ székletébõl elõkerült a telefon borítólapja. Késõbb, miután a tavaszi felmelegedés hatására felgyorsult az állat anyagcseréje, egyre több alkatrészt találtak a kifutójában.

Olekszandr Sulesko állatorvos mára bizton állítja, hogy immár elmúlt az életveszély, és nincs szükség a költséges sebészeti beavatkozásra, mivel a lenyelt mobil csaknem összes alkotórésze elõkerült a sajnálatos eset óta. Egy esetleges mûtét egyébként majdnem félmillió forintba került volna, megfizetésére az odesszai ócenáriumnak nem lett volna pénze.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra