2024.04.19. - Emma

Hencegõ egérkék

Három ház egérkéi beszélgettek mindennapjaikról. így szólt egyikük:
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

- Nálunk az egérfogókból sajttartók lettek, - legalábbis számomra. Egy fadarabkával kívülrõl elkattintom a csapdát, bezáródik az ajtaja, utána pedig kipiszkálom ketrecébõl a sajtot. Hasznos móka, így teszek egy idõ óta!

A valóságban ez csak egyszer sikerült neki, akkor is csupán félig: a csattanásra megjelent a macska és egerünk futhatott - sajt nélkül!

A másik egérke sem akart alulmaradni dicsekvésben:
- Csörgõ szarka, nagy szakajtó, lakásomon több az ajtó! Van két büszke bejárata, két közönséges kijárata, meg egy vészkijárata. Ha beüt a vész, az utóbbin kimész, bárhogy hullik a falról a mész! Van ám itt ész!

A valóság az volt, hogy a ház gazdájának feltûnt a sok falbeli lyuk, betömte azokat, így szegény egér jelenleg hajléktalanként húzódott meg a padláson, egy használaton kívül helyezett rádióban, más semmire-se-jó kacatok között és majdnem farkincán csípte egy ott fészkelõ csóka.

A harmadik egér színlelt szerénységgel jegyezte meg:
Nekem saját õrtálló macskám van!

Júj! Mi félünk a macskáktól! Hol van? Csak nem a közelben?! - ijedeztek a többiek.

A lakásom elõtt szokott õrt állni - magyarázta a harmadik egér. Ha kipislantok, mindig látom az orrát, de legalábbis a bajuszát. Õ az én biztonságjelzõm!

Hûha! Hû! Meg ha! - csodálkoztak a többiek félelemmel vegyes tisztelettel és kiváncsisággal. Neked sikerült megszelidítened, szolgáddá tenned egy macskát?!

No azt azért nem… - vallotta be az egérke. Ám a biztonságot jelzi: ha nincs ott, nyugodtan kimehetek, tiszta a levegõ. Ha viszont a lakásom elõtt õrködik, ki nem mozdulnék a világ minden sajtjáért sem! Õ olyan õr, akinek kellene a bõr. Mármint az egérbõr, meg ami alatta van…

Lelkes Miklós
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra