2024.03.29. - Auguszta

Fehérkezû gibbon született

Fehérkezû gibbon született a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõi Állatparkban. A kis majom a karácsony elõtti napon jött a világra - közölte Gajdos László, az intézmény igazgatója.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kölyökkel, amely az Ádám nevet kapta, négytagúra bõvült a gibboncsalád, mivel a hétéves párnak már van egy hároméves kölyke - mondta a nyírségi állatkert vezetõje. Hozzátette: az újszülött nagyon kicsi, a súlya nem éri el az egy kilót, anyja szõrébe tölti a napot a fûtött majomházban.

Gajdos László elmondása szerint a gibboncsalád nagy szeretetben él, az anya-, az apaállat és a nagyobb kölyök ragaszkodik egymáshoz, és a família új tagjára is nagyon vigyáznak. A kicsit jó egy évig szoptatja majd az anyja, késõbb pedig gyümölcsöket és zöldségféléket is kap majd az állatkert gondozóitól.

Gajdos László szólt még arról is, hogy a nyírségi állatparkban az idén több mint 150 állat született, illetve kelt ki. A jelentõs szaporulat azt jelzi, hogy az állatok és madarak nagyon jól érzik magukat a létesítményben, amely a híres Sóstói-erdõben található, és szinte természetes élõhelyet teremt a világ minden részébõl származó lakóinak. Született például antilop és zebra a parkban, sõt rendkívül ritkának számító koronásdaru-szaporulatot is hozott az idei év.

Az igazgató megjegyezte, hogy a nyírségi állatkert ma már a legnagyobb állat- és madárállománnyal rendelkezik a hasonló hazai intézmények között, ezernél is több faj látható Sóstógyógyfürdõn.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra