2024.03.29. - Auguszta

Leonardo DiCaprio egymillió dollárral segít a tigriseken

A Természetvédelmi Világalap (WWF) vezetésének tagjaként egymillió dolláros adománnyal segíti a vadon élõ tigrisek megmentését Leonardo DiCaprio amerikai színész, aki részt vett a tigrisek megmentésérõl szóló szentpétervári tanácskozáson.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"A gátlástalan vadorzás és a tigrisek élõhelyének drámai pusztítása a kihalás szélére sodorta a fajt. Gyorsan kell cselekednünk, mielõtt túl késõ lenne" - mondta a világhírû színész kedden.

Leonardo DiCaprio gyakran síkra száll környezet- és természetvédelmi ügyekben, a szentpétervári "tigriscsúcsra" Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök meghívására érkezett. Elõzõleg a színész a WWF szervezésében részt vett egy expedíción Nepálban és Bhutánban. Az út egy részét elefántháton tette meg, találkozott helyi lakosokkal és benyomásokat szerzett az állatvédõk munkájáról. Az általa adományozott összeget orvvadászok ellen küzdõ csoportok, valamint a vadon védelmét szolgáló projektek támogatására fordítják.

Az oroszországi "tigriscsúcs" célja, hogy olyan megállapodást fogadjanak el, amely garantálja a vadon élõ példányok élõhelyének védelmét és véget vet a vadorzásnak. Tigrisek még 13 ország - Banglades, Bhután, Kína, India, Indonézia, Kambodzsa, Laosz, Malajzia, Mianmar, Nepál, Oroszország, Thaiföld és Vietnam - területén élnek szabadon, de az állomány már alig éri el a 3200 egyedet.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra