2024.04.24. - György

Elszabadult kobrák okoztak riadalmat egy kínai falucskában

Egy illegális tenyészteleprõl elszabadult kobrasereg okozott hatalmas riadalmat Délnyugat-Kína egyik településen.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Több mint 160 csúszómászó szabadult el a délnyugat-kínai Csungking (Chongqing) tartományban lévõ Sicsiao (Shijiao) faluban. A halálos mérgû kobrák még a hónap elején lógtak meg egy helyi illegális tenyészteleprõl, majd ezt követõen a nyilvános mellékhelyiségekben, a konyhákban és az utcákon tekeregve tartották rettegésben a település lakosait - írta csütörtökön az Information Times nevû angol nyelvû lap.

"Csang Erfen (Zhang Erfen) éppen csak bement a mosdóba és aztán egy hatalmas sikítást hallottunk, majd azt láttuk, hogy rohanva jön ki, miközben a nadrágját próbálja felhúzni" - idézte az újság a falusiak elbeszélését a mérges kígyókkal való egyik szemtõl-szembeni találkozásról.

Egy helyi lakos nem sokkal késõbb bevallotta, hogy engedély nélküli tenyésztõhelyet üzemeltetett a környék egyik elhagyatott iskolájában, ahol összesen 1900 kígyót tartott. Egyelõre nem tudni, hogy indítottak-e eljárást a férfi ellen.

A 160 kóbor csúszómászó többségét megölték, vagy elfogták a bátor lakosok, de még így is maradt 5-6 példány, amelynek hollétérõl semmit sem tudni. A helyi egészségügyi hatóságok több adag ellenmérget küldtek a faluba.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra