2024.04.24. - György

Megvan Roznik medve gyilkosa

Megtalálta és feljelentette az osztrák rendõrség azt a vadorzót, aki megölte Roznikot, a barnamedvét.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Egy karintiai vadász 2009 júniusában lõtte ki az osztrák-szlovén határ közelében a ritka és védett állatot, majd lenyúzta a bõrét. "Valószínûleg egy különleges trófeára vágyott" - mondta el csütörtökön a bûnügyi rendõrség képviseletében Christian Martinz ezredes.

A nyomozók a férfi ellen külföldi vadászati jog megsértése és a természetvédelmi törvény áthágása miatt tettek feljelentést az államügyészségen.

A rendõrök viszonylag hamar a vadász nyomára bukkantak, a krimináltechnikai vizsgálat azonban nagyon hosszadalmas volt, az ügyintézõ pedig sokáig betegeskedett, ezért tartott tizenhárom hónapig, mire megtették a feljelentést.

A vadász tagadja a vádat, Martinz szerint azonban elegendõ bizonyítékuk van ellene: többek között megtaláltak nála egy takarót, rajta Roznik vérével. Amennyiben a férfit elítélik, akár három év börtönbüntetésre is számíthat.

A két ország határvidékén három-hat medve kóborol, gyakran Karintiába is elkódorognak, de eddig ez volt az elsõ eset, amikor egy állat vadorzó zsákmányául esett.

"A medvék általában nagyon félénkek, nem mennek az emberek közelébe, Roznik azonban szokatlanul bizalmas volt, és végül ez lett a végzete" - mondta el Martinz.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra