2024.04.19. - Emma

Halálra éheztette szarvasmarháit egy férfi

Hetekig nem adott enni és inni szarvasmarháinak egy Veszprém megyei férfi, míg 19 állat elpusztult. Hat másik, csontig lesoványodott állatot sem sikerült megmenteni, le kellett vágni õket. A jószágok gazdája azzal védekezett, hogy az árvízi vesztesége miatt nem tudta ellátni az állatokat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Hetekig étlen - szomjan tartotta szarvasmarháit egy férfi egy Pápa melletti településen, melynek következtében tizenkilenc szarvasmarha pusztult el. Egy helyi lakos tett bejelentést az önkormányzatnál arról, hogy elhullott állatokat látott egy ház udvarán. Az ellenõrzés során az elhullott állatok mellett hat csontig lesoványodott szarvasmarhát és egy lovat találtak a rendõrök - közölte a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság.

Az állatok tulajdonosa azzal védekezett, hogy az árvíz miatt került nehéz körülmények közé, emiatt nem tudott megfelelõen gondoskodni a jószágokról.

Az elhullott állatokat egy trágyadepóba rejtette. Ezért az állatkínzás mellett környezetkárosítás gyanúja miatt is büntetõeljárás indult a 37 éves férfi ellen. Az életben maradt jószágokra az állatorvos véleménye alapján elrendelték a kényszervágást.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra