2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Elektromos kerítéssel védik az orrszarvúkat Indonéziában

Elektromos kerítés védi hétfõtõl a kihalástól veszélyeztetett jávai orrszarvúkat Indonéziában, az állatoknak létrehozott új menedék körül, miután a közelmúltban három orrszarvúra is holtan találtak rá.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A szigetországban már alig 50 példány él ebbõl a fajtából, többségük az Indonézia nyugati felén mûködõ nemzeti parkban. Szakemberek már azt is fontolóra vették, hogy néhány állatot más helyre költöztetnek, hátha így jobban tudnak szaporodni, és nagyobb esély nyílik megmentésükre.

A jávai orrszarvú valamikor a leginkább elterjedt faj volt Ázsiában, manapság azonban a létezõ öt faj közül a legveszélyeztetettebb a vadorzók, az élõhelyek eltûnése és a más fajokkal az élelemért folytatott verseny miatt.

"Ha ilyen csekély állományról van szó, egyetlen állat pusztulása is nagy horderejû" - mondta a Természetvédelmi Világalap (WWF) Ujung Kulon nemzeti parkban dolgozó munkatársa.

Az elmúlt hetekben két példány tetemére találtak rá, ezek vélhetõen természetes okok miatt múltak ki. A harmadik állattal viszont a gyanú szerint vadorzók végeztek.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra