2024.04.18. - Andrea, Ilma

Róka marta kisgyerekek Londonban

Róka sebesített meg súlyosan két ikergyermeket egy londoni lakásban. A példátlan eset a kelet-londoni Hackney kerület egyik jómódú negyedében történt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Sajtóbeszámolók szerint a kilenchónapos Lola és Isabella Koupparis a családi ház gyerekszobájában aludt, amikor a meleg, fülledt idõjárás miatt nyitva hagyott kerti ajtón át egy róka belopózott, felment az emeleti szobába és mindkét kislányt megmarta.

A szülõk a földszinti nappaliban éppen tévét néztek, amikor meghallották a gyerekek fájdalmas sírását. Felrohantak az emeletre, de a róka még akkor is a szobában volt, a kislányok édesapjának kellett elkergetnie.

Lolát és Isabellát súlyos sérülésekkel szállították kórházba; Isabellát egy ideig intenzív osztályon kezelték.

A rendõrség az eset nyomán felhívásban kérte a londoniakat, hogy a földszinti ajtókat és ablakokat tartsák zárva, az egészségügyi hatóságok pedig rókacsapdákat helyeztek el azon a környéken, ahol az incidens történt.

Londonban tízezerszámra élnek rókák, amelyek teljesen megszokták a városi környezetet - éjszakánként még a belsõ kerületekben is gyakran felbukkannak -, és egyáltalán nem tartanak az embertõl, de hasonló súlyosságú rókatámadásra eddig gyakorlatilag nem volt példa.

London rókái még az uralkodói család közvetlen közelébe is eljutottak. Néhány éve - hatalmas sajtóvisszhangot keltve - a fõ londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota parkjának világhírû flamingóállományát pusztította ki csaknem teljesen egy róka, de emberi sérülés itt sem történt.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra