2024.04.19. - Emma

Mégsem lesz cápauszonyleves Hongkong Disney-ben

Beadta a derekát a Disney cég, amely eddig minden módon megpróbálta hongkongi étlapján tartani azt a finomságot, amely nem csúszott le az állatvédõk torkán: a cápauszonylevest.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Disney cég eredeti szándéka, miszerint szeptemberben nyíló hongkongi szórakoztató parkjának éttermeiben kérésre felszolgál cápauszonylevest, ami a térségben az esküvõi és egyéb ünnapi lakomák népszerû és drága fogása, a környezetvédõk heves tiltakozását váltotta ki. Az állatbarátok arra hivatkoztak, hogy a kegyetlen cápavadászat kihalással fenyegeti a fajt, és az uszonyaik levágása után a vízbe visszadobott állatok iszonyú szenvedések közepette múlnak ki.

A Disney, amely nem akarta megfosztani szórakoztató parkját a hagyományos kínai fogásnak számító finomságtól, kezdetben áthidaló megoldásokat, "ökológikusan" kifogott cápákból készült leveseket, vagy csak ismételt kérésre felszolgálandó cápauszonyokat ígért, de ez nem csitította a tiltakozást. A Disney reklámkampánya azt hirdeti, hogy a cég mindent megtesz a környezet védelméért, a cápák barátai szerint ennek az állításnak õszinteségét kérdõjelezte volna meg a hongkongi leves.

A társaság szombati közleménye azzal indokolja a cápauszonyleves-felszolgálási tilalomról szóló döntést, hogy nem sikerült "ökológiailag elfogadható cápauszonyszállítót" lelnie, ezért nem maradt más választása, mint kihúzni a csemegét az étlapról.

(AFP - Hongkong )
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra