2024.03.29. - Auguszta

Skót lógófülû

Skót lógófülû
1961-ben egy perthshire-i farmon született egy kismacska, amelynek fülei a fejére lapultak. A farmer, William Ross úgy döntött, elkezdi tenyészteni a vonalat, és így született meg a skót lógó fülû macska. A fajtát az 1978-as amerikai kiállításon ismerték el gyõztesnek, és a tenyésztés fõ központja ma is az Egyesült Államokban található. A skót lógó fülût normál fülû macskákkal kell pároztatni, mert különben valószínûleg ízületi vagy porcproblémák merülnek fel. Bár a tenyésztõ állítja, hogy a lógó fül nem okoz kellemetlenséget a macskáknak, félõ, hogy a fajta hajlamos a fülatkára vagy a süketségre.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ezek a cicák nyugodtak és szelídek.

Színek A 23 amerikai rövidszõrû szín közül bármilyen elismert. Bunda hossza Lehet hosszú vagy rövid szõrû. Bunda típusa Puha és sûrû. Mintázata Számos mintázat elismert. Mérete Közepes, tömött. Jellegzetessége Gömbölyû fej, kerek szemek, fülek a fejre borulnak. A szemszínnek illenie kell a bunda színéhez. A testalkat erõs és zömök. Rövid, erõs lábak.

A skót lógó fülû kismacskák normális, hegyes, álló füllel jönnek a világra. Füleik kéthetes koruk körül kezdenek lekonyulni.

Minden alomban, ahol az egyik szülõ skót lógófülû, lesz néhány kiscica ilyen mutáns génnel.



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra