2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Négyezer nyérc szökött meg egy németországi állatfarmról

Négyezer nyérc lépett meg egy brandenburgi farmról, miután feltehetõen szélsõséges állatvédõk betörtek az üzem területére, és szabadon engedték az állatokat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A négyezer állatból a betörés óta mintegy kétezret már sikerült begyûjteni, a többit még keresik. Alfons Grosser, az állatfarm tulajdonosa szerint mivel tenyésztett állatokról van szó, amelyeknek idegen a vadon, 3-4 héten belül a legnagyobb valószínûséggel az állatok 85 százaléka elpusztulna: elütné õket egy autó vagy kutyák végeznének velük.

"Ami itt történik, annak semmi köze nincs az állatvédelemhez" - hangsúlyozta Grosser azokra a sajtóhírekre reagálva, melyek szerint a betörést militáns állatvédõk vállalták magukra az interneten. Egy videófelvétel is megörökíti az állatok kiszabadítását, ennek hitelességét a rendõrség jelenleg vizsgálja.

Grosser farmja a betöréssel legalább 180 ezer eurós (47 millió forintos) kárt szenvedett. Az elszabadult állatok vasárnap óta becslések szerint mintegy 1 tonna táplálékot ettek meg: többek között környékbeli szárnyasokat és más háziállatokat ragadtak el.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra