A New York-i Oceana étterem vendégei nem voltak elégedettek az étteremben felszolgált homárok méretével. Ezért a vezetõség beszerzett egy 5 kilogrammos példányt, amely súlyából ítélve valószínûleg közel jár a 70. életévéhez.
Adó 1% felajánlás Állatvédelemre! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06
A vendégek egy részét az érzelmeik motiválták, úgy gondolták, hogy a homár életkora miatt érdemli meg a szabadságot. Mások inkább a készülõ fogás minõségére gondoltak, és kétségbe vonták az öreg állat húsának élvezeti értékét.
Ez utóbbi vendégek pártjára Michael White is, a két Michelin csillagos Alto és az egycsillagos Convivio étterem séfje. Véleménye szerint az állat annyira öreg és rágós, hogy húsa egy 70 éves csótányéhoz hasonlítható.
A hatalmas nyomás miatt az étterem levette az étlapról Petert, arról azonban egyelõre nincs információ, hogy mi lesz a nyugdíjas korú élõlény sorsa a továbbiakban.
Nem Peter az egyetlen idõs homár, amely megmenekült attól, hogy élve kerüljön a lobogó vízbe. Januárban a City Crab & Seafood Company visszaengedett az óceánba egy 20 kilogrammos, körülbelül 140 éves homárt, miután a PETA állatvédõ szervezet tiltakozott fogva tartása és elfogyasztása ellen.