2024.04.23. - Béla

Vendégek mentették meg a luxusétterem 70 éves homárját

A vendégek közbenjárásának köszönheti az életét a matuzsálemi korú homár, amelyet a New York-i Oceana étteremben akartak vacsoraként felszolgálni. Volt, aki az idõs állat húsának minõsége miatt tiltakozott a homár megfõzése ellen.

A New York-i Oceana étterem vendégei nem voltak elégedettek az étteremben felszolgált homárok méretével. Ezért a vezetõség beszerzett egy 5 kilogrammos példányt, amely súlyából ítélve valószínûleg közel jár a 70. életévéhez.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az étterem executive séfje, Ben Pollinger 275 dollárért (53 ezer forintért) árulta a matuzsálemet, amely idõközben belopta magát a vendégek szívébe. Amint a törzsvendégek tudomásukra jutott, hogy az idõközben "Peter" becenévre is szert tett ízeltlábúnak hamarosan beteljesedik a sorsa, telefonhívásokkal árasztották el az éttermet, hogy megakadályozzák az idõs állat felszolgálását vacsoraként.

A vendégek egy részét az érzelmeik motiválták, úgy gondolták, hogy a homár életkora miatt érdemli meg a szabadságot. Mások inkább a készülõ fogás minõségére gondoltak, és kétségbe vonták az öreg állat húsának élvezeti értékét.

Ez utóbbi vendégek pártjára Michael White is, a két Michelin csillagos Alto és az egycsillagos Convivio étterem séfje. Véleménye szerint az állat annyira öreg és rágós, hogy húsa egy 70 éves csótányéhoz hasonlítható.

A hatalmas nyomás miatt az étterem levette az étlapról Petert, arról azonban egyelõre nincs információ, hogy mi lesz a nyugdíjas korú élõlény sorsa a továbbiakban.

Nem Peter az egyetlen idõs homár, amely megmenekült attól, hogy élve kerüljön a lobogó vízbe. Januárban a City Crab & Seafood Company visszaengedett az óceánba egy 20 kilogrammos, körülbelül 140 éves homárt, miután a PETA állatvédõ szervezet tiltakozott fogva tartása és elfogyasztása ellen.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra