2024.04.23. - Béla

Állatkínzás?! Vonatgázolásnak álcázták a kutya lefejezését?

Amikor megcsörrent a telefon, még nem tudták, hogy lefejezve, a sínek mellett találja meg menhelyrõl örökbe fogadott kutyájukat.

A környei család kutyája még vasárnap tûnt el. Szinte azonnal keresni kezdték a két éves kaukázusi-keverék ebet, de nem akadtak a nyomára, ezért plakátokon hirdették a faluban: eltûnt a csalás hûséges kutyája. Nem gondolták volna, hogy három nappal késõbb vérbe fagyva, a sínek mellett találják meg, hála (?) egy telefonálónak.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Zsigáné Marosi Éva, a tatabányai Állatvédõ Õrszolgálat alelnöke tájékoztatott minket a szomorú történetrõl. Állatkínzásra gyanakszik õ is. A kutya nyaka annyira el volt vágva, hogy csak egy bõrdarab tartotta. Miután a család megtalálta, az ebet kezelõ állatorvoshoz, dr. Partali Csillához vitték. A családfõ szerint elképzelhetõ, hogy vonatgázolásnak akarták beállítani az állatkínzást.

– A vonatgázolás is elképzelhetõ, de találtunk egy bálamadzagot a lábán. lehet, hogy a halála után vonszolták oda, vagy... – mondja az állatorvos, aki megerõsíti: sajnos a kutya nyaka teljesen el volt vágva.

– Fiatal, kétéves, nagy testû kutya volt, a gazdái lelkiismeretesen gondozták, chippelve, oltva volt – teszi hozzá dr. Partali Csilla.

A család éppen a rendõrségre tartott, hogy feljelentést tegyenek, amikor beszéltünk velük. Tõlük tudjuk meg, az állat barátságos volt, soha senkit nem bántott.

– Van egy olyan gyanúm, hogy a tettes hívott fel minket. Úgy volt minden rendezve, mintha a vonat gázolta volna el. A síneken, a síneknél feküdt. Menhelyrõl fogadtuk magunkhoz másfél éve. Hogy mit kívánnék annak, aki ezt tette? Tõlem levághatnák a fél karját, már bocsánat. De azzal is elégedett lennék, ha ország-világ megtudná, mit tett – zárta beszélgetésünket a családfõ.

...
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra