2024.04.20. - Tivadar

Széttépte az 5 éves kislány arcát egy staffordshire terrier

Súlyosan megsebesült egy ötéves olasz kislány, amikor megtámadta egy kutya egy krakkói étteremben. Ezt a lengyel város hatóságai közölték kedden. A gyerek arcán illetve orrán ejtett súlyos sebeket az eb.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A krakkói gyerekklinika szóvivõje azt mondta, hogy csak mûtéttel tudták rendbehozni a kislány arcát. Magdalena Oberc sem a gyerek nevét, sem a lakóhelyét nem volt hajlandó elárulni. Csupán annyit közölt, hogy jelenleg stabil az állapota, és néhány napig az intenzív osztályon marad.

A rendõrség azt közölte, hogy a baleset hétfõn történt Krakkó óvárosi részének egyik éttermében, ahová az olasz család ebédre tért be. A megvadult kutya az étterem tulajdonosáé, egy 10 hónapos, nõstény, amerikai staffordshire terrier, amelynek tenyésztése és tartása tilos az Egyesült Államok számos államában.

A kutya állítólag akkor támadta meg az olasz kislányt, amikor az két másik gyerekkel a mosdóba ment. A krakkói rendõrség szóvivõje szerint valószínûleg eljárást indítanak a kutya gazdája, vagyis az étterem tulajdonosa ellen.

FH
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra