2024.04.19. - Emma

Süllyedõnek tûnõ lóhoz riasztgatják a tûzoltókat

London - Már négyszer riasztották eddig a tûzoltókat egy lóhoz Nagy-Britanniában, hogy mentsék ki a sárból, ám mindig ugyanaz a dolog vége: kiderül, hogy a póniló szárazon áll, csak túl rövidek végtagjai.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A miniparipa csupán magasságra szokatlanul kicsi: mindössze 70 centis. Hosszra azonban elég termetes, így nem csoda, ha lábaival mocsárba süllyedõ lónak nézik messzirõl az emberek. Neve nem Titanic, hanem Tökmag (Shorty). Még riasztóbbnak tûnik Tökmag helyzete, ha cimboráival legelészik a southamptoni Test folyó partján, a többi ló ugyanis kétszerte magasabb nála. A talaj egyébként valóban mocsaras a környéken.

A tûzoltók mind a négy riasztást komolyan vették, két autóval és speciális emelõszerkezettel száguldottak a lóhoz, amelynek azonban legfeljebb csak a patája volt sáros.

"A tûzoltók már fejbõl tudják az utat. Ki kéne esetleg tennünk az út mellé egy táblát tudatni az emberekkel, hogy a ló nem éppen mocsárba fúl, hanem csak extrarövid lábú. Csak hát mi van akkor, ha egyszer tényleg besüpped az iszapba?" - idézte a The Sun címû brit lap a ló gazdáját, Sandra Witchert.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra