2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Medve sebesített meg egy német turistát a Kárpátokban

Bukarest - Medve sebesített meg súlyosan egy 26 éves német turistát szerda este a Déli-Kárpátokban. A férfi túl van az életveszélyen, a hegyi mentõszolgálat stabilizálta állapotát és a legközelebbi kórházba szállította - jelentette csütörtökön a Mediafax román hírügynökség.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az áldozat két társával együtt egy sátorban aludt Pucioasa gyógyfürdõ közelében, amikor a medve széttépte sátrukat, valószínûleg élelmet keresve. Mindeközben megsebesítette az egyik alvó férfit a vállán, hátán, csípõjén és fülén. Két társa sértetlen maradt.

A hegyi mentõszolgálat tájékoztatása szerint, a sátorozók egy olyan helyen táboroztak, ahol táblák figyelmeztettek a medveveszélyre. Az áldozat kísérõi azonban arra panaszkodtak, hogy a figyelmeztetõ táblákon nem németül volt a felirat. A közelmúltban egy medve ugyanezen a helyen feldúlt két turistasátrat, akkor szerencsére senki nem sérült meg.

Romániában 5000 barna medve él, több mint bárhol máshol Európában. Különösen a Déli-Kárpátokban nem félnek az emberektõl, s gyakran támadják meg õket. Brassóban szabályos "medveveszély" van, mivel az állatok rendszeresen kutatnak a szemeteskukákban élelem után. A városban a minap egy medve megölt egy embert.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra