2024.04.24. - György

Megvadult kutyát lõttek le Újfehértón

Rendõrök lõttek le egy megvadult kutyát még vasárnap Újfehértón, az állat rátámadt ugyanis két felnõttre, majd a kihívott járõrökre is, akik végül három lövéssel tudták csak ártalmatlanná tenni a kóbor ebet – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fõkapitányság sajtószóvivõje hétfõn az MTI-vel.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A fõhadnagy tájékoztatása szerint a kóbor kutya bement az egyik újfehértói portára, ott megtámadta a házõrzõ ebet, majd annak gazdáját, akit a lábán megharapott. A könnyû sérülést szenvedett férfi és felesége a kutyától nem tudott visszamenni a házba sem, ezért rendõrségi segítséget kértek.

A kiérkezõ járõrök gumibot és gázspray használatával próbálták elzavarni az állatot a porta udvaráról, de az õket is megtámadta, így végül lelõtték. Az eb tetemét állatorvosi vizsgálatnak vetik alá, hogy nem volt-e veszett - jegyezte meg a szóvivõ.

Az Állatvédõk: sose a kutya a hibás. Egy megvadult állat (tüzelés, területvédés miatt) okozhat tragédiát. Sajnos sokan kidobálják megunt állataikat az utcára, egy részük akár el is vadulhat. A háziállatok cselekményeiért az ember tehetõ felelõssé!
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra