2024.04.19. - Emma

Éhes maci bolttal álmodik

Bántalmazott, szétvert orrú mackót fogtak a rendõrök a Moszkva melletti Ogyincovóban: a rend õreit a helyi lakosok hívták segítségül, akik látták, hogy a kifejlett állat az élelmiszerbolt körül ólálkodik.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A helyiek szerint az állatot az egyik ottani ház udvarában, egy ketrecben tartották, onnan szökött meg, nyilván azért, mert éhes volt, s már vasárnap reggel óta kóborolt a városkában.

A medvét elõbb a rendõrségre, majd a Szergijev Poszadban lévõ állatmenhelyre szállították. Az ottani orvosok szerint a ragadozó már egész jól érzi magát, állapota egészében normálisnak mondható, kivéve, hogy a pofáján elég komoly sérülések vannak: ezeket valószínûleg akkor szerezte, amikor ki akart törni ketrecébõl.

A medve minden bizonnyal súlyos lélektani traumát szenvedett el, ez agresszivitásából derül ki. Normális körülmények között ugyanis a medvék elõbb hosszasan vicsorognak és jelzik, hogy nem tetszik nekik valami, csak végsõ esetben támadnak meg embert, de ez az állat bárkit kész megtámadni. Egyelõre jól etetik - mondták az orvosok. Úgy vélik, nõstényrõl van szó, de ezt agresszivitása miatt még nem tudták biztosan megállapítani.

A rendõrség vizsgálja, milyen alapon és hogyan tartották az állatot magánháznál.


Forrás: MTI
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra