2024.03.28. - Gedeon, Johanna

India: megmentenék a tigriseket

Az indiai kormány úgy döntött, nagyobb támogatást nyújt a tigrisek védelmében. Korábban 40.000 állat élt az országban, mára számuk 1.300-1.500 körülre tehetõ. Vajon megvédhetõek az emberektõl? Az indiai kormány a következõ öt évben hat milliárd rúpiát (150 millió dollár) költ a veszélyeztetett tigrisek megmentésére. Egy évszázaddal ezelõtt 40.000 nagymacska élt az országban, mára 1.300 és 1.500 közé becsülik a számukat az emberi beavatkozás miatt: vagy egyes testrészeikért vagy azért ölik meg õket, mert behatoltak a lakott területekre.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az elõzõ öt évben csak 1.5 millárd rúpiát költöttek a tigrisek védelmére, ezért a Nemzeti Tigrisvédõ Hatóság feje, Rádzsés Gopál úgy értékeli a döntést, hogy a kormányzat nagyobb jelentõséget tulajdonít a tigrisvédelem ügyének. Úgy véli, ha csökken az állatokra nehezedõ nyomás, akkor gyorsan emelkedhet a számuk.

A pénzbõl a falvakat és a törzsi közösségeket a tigrisek élõhelyétõl távolabbra helyezik. Emellett nyolc új tigrisrezervátumot hoznak létre a közlemény szerint. A természetvédõk örülnek a megemelt támogatásnak, de kritikát is gyakorolnak: számos rezervátumban rossz vezetés és nyilvánvaló korrupció uralkodik. 2005-ben a kormány jelentése szerint a Szariszka Tigris Rezervátumban egyetlen tigris sem maradt, mindez 30 évvel azután, hogy elindult a tigris projekt: nemzeti program faj védelméért.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra