2024.04.20. - Tivadar

Szamármentés Tengelicen

Ismét állati kalandban lehetett része a szekszárdi tûzoltóknak. Akárcsak a múlt héten, most is egy bajba jutott állatot, ezúttal egy szamarat kellett megmenteniük egy szennyvízaknából. A múlt heti esethez hasonlóan - amikor egy bika süllyedt trágyába - a szamár sem éppen baldahinos ágy fogságába esett, hanem szennyvízaknába. A szerencsére még serdülõ korú állat egy lyukon keresztül zuhant az ötvenszer ötven méteres aknába.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A mintegy két méter mély szennyvízakna, ahogy az már ilyenkor többnyire lenni szokott éppen csordultig volt. A körülbelül száz kilós állat kiszabadítására három tûzoltókocsi indult Tengelicre. Kellett is az erõ, ugyanis végül tizenkét tûzoltó megfeszített munkájára volt szükség ahhoz, hogy kihúzzák az állatot az aknából. Mindezt egy kötél segítségével vitték véghez.

A hasonló jellegû tevékenységek elvégzése egyébként a tûzoltók kötelesség, ugyanis az emberi élet mellett az állatok és vagyontárgyak megmentése is feladatuk. A tizenkét embert lekötõ mentés egyébként kétszeres feladatot rótt a lánglovagokra, ugyanis út közben egyik jármûvük még defektet is kapott.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra