2024.03.19. - József, Bánk

Utcai macskaetetés és macskatartás

Utcai macskaetetés és macskatartás
Utcai macskaetetés és macskatartásA kertvárosi utcában az ott lakók egy része a cicákat szereti. A macskákat ők az utcán etetik, védik őket. Állatokat ennyire nem kedvelő szomszédaik számára ez a fajta állattartás nem megfelelő. Sok állatot mérgeznek meg az utcákon, mert van aki így akarja az utcai macskatartók életét megkeseríteni. A durva állatbántalmazások elkerülhetőek lennének, ha a ember a háziállatait nem közterületen, hanem saját - elkerített udvarában, másokat nem zavarva tartaná. Az állatbarátok és az állatellenes lakosok is az Orpheus Állatvédő Egyesülettől kérnek megoldást, ami képtelenség, hiszen nincs annyi állatvédő, hogy minden háznál megmentsen minden cicust.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Természetesen az állatvédők elítélnek minden állat bántalmazást, állatot megmérgezni ráadásul börtönnel is sújtható bűncselekmény. Még egy fontos dolog: az utcára kitett ételmaradékok gyakran bomlásnak indulnak, beköpik azokat a legyek... a bomló - büdös ételmaradékok fertőzésveszélyesek lehetnek. A jól táplált utcai macska nemzőképesebb, így az elszaporodásuk (ivartalanítás nélkül) előbb - utóbb végbemegy!

Megoldásként az Orpheus Állatvédő Egyesület javaslata: a macska kolóniákat ivartalanítani kell, a cicusokat így akár szabadabban lehet a kertvárosi részeken és a tömbházak környékén tartani. A macska egyébként fontos szerepet tölt be az apróbb rágcsálók (patkányok, egerek) szelekciójában. Az utcai macskaetetés sok magányos állatbarát szociális-társadalmi célú pótcselekvése. Az utcán etetett cicusok túletetése számos okból sem javasolt, ezt minden macskabarátnak meg kell értenie...


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra