2024.04.20. - Tivadar

Ugye nem lesz idén élõ kisnyuszid?!

Ugye nem lesz idén élõ kisnyuszid?!
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület évtizedes tapasztalatok alapján óvva inti a családokat attól, hogy a húsvéti ünnepekre szeretteiknek ajándékba nyuszit, kutyát vagy más élõ állatot vásároljanak. A hobbicélú állatok megvásárlása / örökbefogadása elõtt jól meg kell gondolni, hogy egyáltalán képesek vagyunk-e az állattartásra?! Van megfelelõ tartási helyünk? Van elég idõnk, hogy az állattal rendesen foglalkozzunk? Jut pénz állateledelre, állatorvosra és az állattartás kapcsán felmerülõ egyéb költségre?
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Miért nem jó élõ állatot ajándékozni a gyerekeknek?

Húsvét tájékán egy kedves kis nyúl, vagy éppen egy pihés kiscsibe érdekesnek tûnõ ajándék lehet, de igazából nem az! Az ünnepek utáni szürke hétköznapokban a háziállat (a szükséges állandó gondoskodás, a költségek, az idõhiány miatt) a legtöbb esetben unott teherré válik. A családok nem ritka, hogy a megunt állatokat élve utcára-kukába dobják, vagy egyszerûen lehúzzák a wc-n. Gyakori, hogy az elhanyagolt háziállat elpusztul. Az állatok érezni, szenvedni képes élõlények, tartásuk felelõsséggel jár, kitétele, kínzása bûncselekmény, amiért akár börtönbüntetés is kapható.

Mit ajándékozzunk élõ állatok helyett húsvétra?

Válasszunk gyermekünk, családunk megajándékozásához édességet, plüssfigurát, ajándékutalványt, saját készítésû tárgyakat (pl. hímestojást). Ha élõ állatokra vágyik a gyermek, elvihetjük valamelyik állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbrõl is az állatokat. Élõ állat beszerzése kapcsán csak hosszú távon gondolkodva adjuk be derekunkat. Elõzzük meg az állatok szenvedését...

Állatbarát húsvéti ünnepeket kívánunk!

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra