2024.03.29. - Auguszta

Kiskutyákat dobáltak utcára

Kiskutyákat dobáltak utcára
Az öt kiskutyát és az akkorra már igencsak gyöngécske anyakutyát az állatvédõk érkezése mentette meg a biztos pusztulástól

Öt kiskutyát és anyjukat dobta utcára egy lelketlen állattartó, az állatvédõk gyors segítségnyújtása révén szerencsére megmenekültek a pár hetes csöppségek a viszontagságok elõl. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület egyre gyakrabban találkozik olyan bajban lévõ állatokkal, melyeket az emberek drasztikus körülmények között tettek ki, hagytak magukra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Állatot utcára dobni állatkínzás, ami a 2004. évi X. törvény értelmében bûncselekmény. Az állatkínzó akár két évnyi letöltendõ börtönbüntetés is kaphat. Az állatvédõk a napi rendszerességgel elõforduló esetekkel szemben sokszor (megfelelõ személyi kapacitás és anyagi bázis hiányában) szélmalomharcosoknak érzik magukat.

Állatrendõrséget, hatékony Ebrendészetet sürgetnek az állatvédõk

"Mikor lesz már Magyarországon állatrendõrség?!" kérdezik a durva esetekkel találkozó, és könnyeikkel küszködõ állatbarátok... az Orpheus Állatvédõ Egyesület által 8200 tagot számláló www.animalpolice.hu - állatrendõrség megalakításáért mûködõ mozgalom nagyon akarja. Kérdés, hogy a jogalkotó parlamenti képviselõk mikor látják be, hogy a rendészeti törvényt állatrendõrség - ebrendészet irányába bõvíteni szükséges lenne.



Gazdit keresnek a kiskutyák

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatvédelmi központjában az öt kiskutya és az anyjuk mellett sok további utcára kidobált, megmentésre váró állat keresi végsõ menedékét, szeretõ gazdáját. A gyógyítás, életmentés, szocializáció után az örökbeadás, a felelõs gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a +36/20/360-98-46-os telefonszámon elérhetõk az állatvédõk, és informálódni lehet a négylábú védencekrõl, az örökbefogadás menetérõl is.



Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra