2024.04.20. - Tivadar

Vödörben végezték volna a kidobott kiskutyák

Vödörben végezték volna a kidobott kiskutyák
Napról napra újabb és újabb állatokat kínoznak a felelõtlen állattartók...

Szeged egyik kertvárosában egy elhagyatott területen felelõtlen állatkínzó vödörben hagyott magára négy újszülött kiskutyát. Az állatok étlen és szomjan, a hidegben az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõjének kiérkezéséig 12 órát lehettek. A kihûlt kutyák állapota kritikus. Sokan engedik koordinálatlanul házi kedvenceiket szaporodni, a felelõtlen szaporulatok pedig rendszerint utcára kerülnek kidobásra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Nagy Róbert állatvédõ szerint "a legjobb annak a kóbor állatnak, ami meg sem születik". Az Orpheus Állatvédõ Egyesület által hangoztatott álláspontban van valami. Mivel világunkat mi magunk alakítjuk, egy kis odafigyelés kellene, hogy a bûncselekménynek minõsülõ tetteiket a lakosok megelõzzék.

Az állatkínzásos bûncselekmény kapcsán az állatvédõ szervezet megtette a feljelentést. Az Orpheus Állatvédõ Misszió keresi jelen ügyben is az elkövetõket, de lakossági segítség nélkül kicsi az esély, hogy a frissen ellett kutya tulajdonosára ráleljen az állatvédõ szervezet vagy a hatóság.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végsõ menedéküket, szeretõ gazdáikat. A gyógyítás, életmentés, szocializáció után az örökbeadás, a felelõs gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a +36/20/360-98-46-os telefonszámon elérhetõk az állatvédõk, és informálódni lehet a négylábú védencekrõl, az örökbefogadás menetérõl is.

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra