2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Már láthatja a nagyközönség Bimbát, a toszkánai származású jegesmedvét

Már láthatja a nagyközönség Bimbát, a toszkánai származású jegesmedvét
Már láthatja a nagyközönség Bimbát, a toszkánai származású jegesmedvét a Fõvárosi Állat- és Növénykertben.

Az állat múlt hét szerdán érkezett, de eddig a Kisszikla belsejében, az érdeklõdõk számára láthatatlan elkülönítõ helyiségben pihente ki az utazás fáradalmait. Az új nõstényt azért szállították a fõvárosi állatkertbe, mert az itt élõ Lady és Vitus frigyébõl 16 év alatt nem született utód. Az állatokat 2009 januárjában megvizsgálták és kiderült, hogy Ladynek egyáltalán nem lehetnek bocsai.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mivel Vitus értékes tenyészállatnak számít, az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége által fenntartott jegesmedve-tenyészprogram keretében egy szaporodásra alkalmas nõstény kerülhetett Budapestre.

A Fõvárosi Állat- és Növénykert négy munkatársa március 28-án utazott ki az olaszországi Toszkánában található Pistoia városába; a magántulajdonban lévõ állatkertben korábban több jegesmedve is élt, és Bimba is ott született. Mivel a kertben jelenleg rekonstrukció zajlik, egyelõre felhagynak a jegesmedvék tartásával. Bimbát 30-án reggel bódították el a pistoiai állatorvosok, majd betették a szállítóládába. Miután a jegesmedve rendben felébredt, az állatkerti szakemberek elindultak vele Budapest felé és késõ éjjel érkeztek meg Budapestre.

Az európai állatkertekben 96 jegesmedve él 40 különbözõ intézményben.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra