2024.04.19. - Emma

Sztár lett a szökött kobra

Sztár lett a szökött kobra
Néhány nap alatt sztárrá vált a Twitteren a New York-i állatkertbõl eltûnt néhány hónapos egyiptomi kobra: az állat "kalandjainak" már csaknem huszonötezer követõje van.

"Szeretnék köszönetet mondani a Madagaszkár címû film sztárjainak. Õk igazi inspirációt nyújtottak nekem" - szólt a hüllõ elsõ Twitter-üzenete. Hogy ki áll a "hírek" hátterében, egyelõre nem tudni, de az olvasók száma folyamatosan növekszik. A bronxi állatkertben élõ példány már péntek délután meglógott.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az intézmény tájékoztatása szerint egy 50 centiméteres "kölyökrõl" van szó. A hüllõházat biztonsági megfontolásokból egyelõre zárva tartják, a lakosságot nem fenyegeti veszély - közölte az állatkert.

James J. Breheny, az intézmény igazgatója szerint nem reménykedhetnek abban, hogy a kígyó hamar elõkerül, a keresés még napokig vagy akár hetekig is eltarthat. Véleménye szerint türelmesnek kell lenni, amíg az állat elõbújik rejtekhelyérõl. Breheny úgy véli, a kobra még a hüllõházban lehet, valahol a szivattyúk, motorok és egyéb mûszerek között.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra