2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Újabb kölyökkutya család került utcára

Újabb kölyökkutya család került utcára
Az egyik reggel munkába menet az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõ munkatársa egy kidobott kölyökkutya családot fedezett fel egy forgalmas út mellett. Valaki kidobhatta, magára hagyta a pár hónapos kutyákat. A kutyusokat az állatvédõ szakember beszállította az állatvédelmi telepre, ahol ázott bundájuk megszárítása után kezelésbe vették õket.

Az állatok gazdája akár három év börtönt is kaphatna, hiszen állatokat kitenni, elhagyni bûncselekmény. A környékben lakók nem láttak semmit, az esetnek szemtanúja nincs.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kutyusok szerencsére megmenekültek az utcáról, de az Orpheus Állatvédõ Egyesület rendszeresen találkozik olyan esetekkel, amikor a magára hagyott, kidobott állatokat elgázolják az autók és már csak a tetemek összeszedésére van lehetõség.

Sok állat végzi utcára kidobva...
Sokan felelõtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása idõt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerûen utcára dobják a háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja õket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bûncselekmény, melyért letöltendõ börtön is kapható.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végsõ menedéküket, szeretõ gazdáikat! A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetõk az állatvédõk, és informálódni lehet a négylábú védencekrõl is.

Állattartói jogosítványt, állatrendõrséget sürgetnek a felelõs állattartók
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület több éve szorgalmazza a felelõs állattartás elõrébb mozdításához szükséges szabályok kialakítását. Állatot jelenleg mindenki szabadon tarthat. Némi szabálymódosítással sikeres lehetne pl. a lakosság állattartói körében az állattartói jogosítvány bevezetése. A rendészeti törvény reformjaként a rendõrség, a polgárõrség, a közterület felügyelet, és a többi hatósági szerv mellett életre kellene hívni az ebrendészetek vagy divatos szóval az "állatrendõrség" szervezetet is.

Orpheus Állatvédõ Egyesület
kupon
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
www.ebrendeszet.zug.hu - Gazdikeresõ


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra