2024.04.19. - Emma

Tilda, a majom igazi szakember

Tilda, a majom igazi szakember
Ormánnyal, manccsal, kézzel-lábbal piktorkodó állatokkal sokfelé találkozni a nagyvilágban. Németország egyik leghíresebb majma Tilda, aki seregnyi dologhoz ért. Festõnõként is sikeres az orángután dáma, akinek képei igen kelendõk.

Némelyik emlõs mûvészete lazán túlszárnyalja az emberi teljesítményt. Pláne, ha van fantáziánk! A fán élõ állatok között a legnagyobbként emlegeti a szakirodalom az orángutánokat. Az akár 60 esztendeig is elélõ távoli rokonunk egyik legszebb példánya az NSZK-ban van otthon.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Tilda névre hallgató majom hölgy 1967-ben született Borneón (de nõk koráról nem illik beszélni...) Európában egy kabaré sztárjaként kezdte karrierjét a vörösszõrû mûvészlélek. Az antwerpeni showszínpadtól 1975-ben vált meg Tilda, ám nyugat-németországi állatkertek lakójaként sem lett hûtlen az alkotáshoz.

A 2007 óta a krefeldi Zooban szorgoskodó orángutáng örömmel ragad ecsetet. Kisalakú festményei 150 euróért kelnek el, míg a 80x80 centis remekmûvekért 250 euróval kell kalkulálni. A piktormajom munkájából befolyt pénzt az intézmény rekonstrukciójára fordítják. Jelenleg például a Dél-Amerika Ház szorul szépítésre. Nos Tildán nem fog múlni!


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra