2024.04.18. - Andrea, Ilma

Újszülött kiscicákat kötöttek zacskóba

Újszülött kiscicákat kötöttek zacskóba
Egy macskamama frissen született kölykeit ismeretlen elkövetõ nejlonzacskóba tette, majd szenvedni hagyva a földre dobta Szegeden. Az állatbarátok, és a rendõrség még élve találta meg a frissen született kiscicákat, akik az állatok megmentésére az Orpheus Állatvédõ Egyesület segítségét kérték.

Remény látszott, hogy megmenekülnek a mobiltelefonnál is kisebb méretû újszülött cicák, hiszen a Szegedi Cicamentõk Állatvédõ Egyesületénél éppen volt szoptatós anyamacska, aki be is fogadta a három apró jövevényt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Sajnos azonban a picik néhány órás állapotban nem voltak olyan erõsek, hogy túléljék ezt a rendkívüli helyzetet, elpusztultak.

Állatkínzó - barbár a magyar népesség?
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület tapasztalata az, hogy sokan direkt vagy tudatlanságból engedik felelõtlen módon állataikat szaporodni. A születõ utódokat népi hagyomány szerint a gazdák vízbe fojtják, földhöz csapják, agyonütik, vagy élve bezacskózva szemetesbe dobják.

Sokan nem tudják, hogy a 2010. évi X. törvény értelmében, aki állatot bántalmaz, vagy állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza, vagy állattartóként, háziasított emlõsállatot elûzi, elhagyja vagy kiteszi, az bûncselekményt követ el, amiért 3 évig terjedõ börtönbüntetés kapható.

A legjobb a gazdátlan állatoknak, ha meg sem születnek!
Fontos lenne a megelõzés, mert ha nem engednénk a házi kedvenceket szaporodni, nem lenne felesleges szaporulat, melyek egy részét lelketlen emberek rendszeresen utcára dobálnák vagy megölnek. Ha a hatóságok kellõ fontossággal kezelnék az állatkínzásos bûncselekményeket, az elkövetõk a bûncselekmény elkövetése elõtt feltehetõen mérlegelnének.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra