2024.04.24. - György

Csöppnyi kiskutyákat dobtak utcára

Csöppnyi kiskutyákat dobtak utcára
Szombat délután az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõ szakembereit a helyi Vadaspark portása hívta utcára dobált, magatehetetlen, pár hetes kutyákhoz. A kis szõrmókokat valaki egy dobozba (élelem és folyadék nélkül) dobta ki, ha az állatvédõk nem érkeznek idõben, az állatok ott pusztultak volna. Az Orpheus Ebrendészete a szegedi vadaspark kérésére a helyszínre sietett, a kidobált állatokat összeszedte, és még a nagy vihar érkezése elõtt védelem alá helyezte. Az állatok enni kaptak, féregtelenítve, parazitáktól mentesítve egészségügyi karanténba kerültek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mivel az állatokat valaki dobozba tette ki az utcára, az esetlegesen rendelkezésre álló új-lenyomatokat, egyéb nyomokat gondosan vigyázva lettek az állatok kimentve. Az állatmentõ szakember a helyszínen a bûncselekmény észlelése után állampolgári kötelességének érezte, hogy a 107-es rendõrségi számot tárcsázta, és rendõrt kért a helyszínre. A hatóság emberei a helyszínre értek, akik közölték, hogy a bûncselekménnyel nem foglalkoznak, mert „úgysem lesz meg a tettes”. Állatokat kitenni, elhagyni a 2004. évi X. törvény szerint bûncselekmény, amiért akár háromévnyi börtön is kapható. Minek a törvény, ha még a hatóságot sem érdekli? A rendõrségi közöny (amely nem csak az állatokkal szembeni bûncselekményekkor érzékelhetõ) nagyon aggasztó, és félelmet kelt.

Gazdit keresünk!
Számos esetben útszélén, kertekbe bedobálva, utcán magára hagyva találnak az állatvédõk kutyákat / cicákat. Az életképes egyedek számára szeretõ gazdikat keresünk! Örökbe fogadható állatokról a www.ebrendeszet.zug.hu webcímen fotók meg is tekinthetõk, a 06/20/360-98-46-os számon további információk is kérhetõk.

Fontos lenne a megelõzés, mert ha nem engednénk a házi kedvenceket szaporodni, nem lenne felesleges szaporulat, melyek egy részét lelketlen emberek rendszeresen utcára dobálnak. Ha a hatóságok kellõ fontossággal kezelnék az állatkínzásos bûncselekményeket, az elkövetõk a bûncselekmény elkövetése elõtt feltehetõen mérlegelnének.


Elõtte


Utána
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra