2024.03.29. - Auguszta

Újabb állatkínzók jelentek meg a közösségi portálokon

Újabb állatkínzók jelentek meg a közösségi portálokon
Miért kell bántani a szegény házi kiskedvenceket?!

Az állatvédõk is próbálnak fellépni az oldalakon szereplõ állatkínzókkal szemben

állatAz Orpheus Állatvédõ Egyesület munkatársai az elmúlt napokban több közösségi portálon találtak olyan tagokat, akik más szélsõségek mellett állatokat kínoztak és öltek meg, majd errõl saját készítésû képeket töltöttek fel a profiljukba.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Volt, aki macskákon gázolt át és a tetemrõl készült fotót büszkén helyezte el a fotógalériájában. Egy másik esetben S. János 15 cickánynak/mezei hörcsögnek szúrta át a fejét, hogy a testére fûzhesse õket. A harmadik kutyákat „tett el láb alól”… Ezt természetesen egy büszke fotóval terjesztette a legnagyobb hazai közösségi oldalon. Sokan pedig beteges módon pózolnak elhullott állatok tetemei mellett, ami még a pszichológus szakember véleménye szerint sincs rendben...

A legmegdöbbentõbb ezekben az esetekben az, hogy az állatkínzók kortársai gratulálnak ezekhez a tettekhez, és bulinak tartották a képek elhelyezését. Hiába a törvényi szabályozás, a terjedõ médiahullámnak köszönhetõen egyre több állatkínzó eset kerül nyilvánosságra, amelyet a hatóságoknak ki kellene vizsgálniuk. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület munkatársai találkoztak olyannal is, hogy amikor egy információ elterjedt, utána az egész profil törlésre került, és így már nem lehetett bizonyítani az állatkínzás tényét.

A törvények betartása minden ember kötelessége lenne. A közösségi oldalak nagyszámú tagságát az oldalak üzemeltetõi feltehetõen nem tudják kontroll alatt tartani. A durva állatkínzásos cselekmények rossz mintát adnak a társadalom tagjainak. A gyerekek / fiatalok számára pedig kifejezetten károsak lehetnek a közösségi oldalon átélt dolgok, közöttük az állatkínzásos élmények is.

Ezúton kérjük az állatbarát lakosságot, hogy amennyiben állatkínzással kapcsolatos információhoz jutnak, azt jelezzék a rendõrségnek a legközelebbi õrsön személyesen vagy telefonon (rendõrségi telefontanu: 06-80-555-111), vagy a legközelebbi állatvédõ szervezetnek, akik megteszik a meglelõ lépést az ügyben. A direkt állatkínzásos esetek felderítésében nagyon fontos, hogy az állatkínzás minden esetben bizonyítható legyen, így ajánlott a fényképet elmenteni, vagy az oldalról egy másolatot készíteni. Így látható lesz az, hogy ki követte el az állatkínzást.

Sz.G. / Orpheus Állatvédõ Egyesület



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra