2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Büszkélkedõ állatgyilkos - durva képpel

Büszkélkedõ állatgyilkos - durva képpel
MOHÁCS — Embere válogatja, ki mire büszke. F. Zoltánnak (22) attól dagad a melle, hogy védtelen négylábúakat tehetett el láb alól.

A fiatal férfi egy közösségi portálon tette közzé fotóit, amelyek között felvágott hasú vaddisznó, õzfej és két apró testû, vérbe fagyott kutya is volt. Minderre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, de mint kiderült, az esetrõl már az állatvédõk is értesültek. Akárcsak õk, mi is írtunk Zoltánnak, aki válasz helyett törölte magát a közösségi oldalról.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Információnk szerint a férfi vadászik, így megteheti, hogy következmény nélkül keresi célkeresztjével a kóbor állatokat. Meghökkentõ adat: 2009-ben 30 ezer négylábút lõttek ki vadászok.

– Semmi sem tiltja, hogy a vadászok kiiktassák az erdõben csatangoló kóbor állatokat. Ez részben érthetõ, ám az már elgondolkodtató, hogy valaki henceg meggyilkolt kutyákkal. Szinte lehetetlen az ilyen emberek után nyúlni, hisz amit tett, nem ütközik törvénybe. Egyszerûen embertelen – vélekedett Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédõ Liga munkatársa.

Nehéz eldönteni, hogy a képen látható kutyákkal mi végzett. Az állatvédõk szerint az is lehet, hogy lelõtték, de megeshet, hogy csúnyán megverték õket, mielõtt kimúltak.

– Idén 25 ezer kutyát és 23 ezer macskát iktattak ki a vadászok, de volt olyan év, amikor csak a kutyák száma elérte a 69 ezret – tette még hozzá az állatvédõ. – Meggondolandó, hogy egy ilyen ember vadász lehet. Mivel közzétette azokat a képeket, úgy tûnik, nem a szakmai kötelessége miatt végzett azokkal a kutyákkal, hanem talán élvezetbõl.

Nem hiszem, hogy kerek személyiségû emberrel állunk szemben – mondta Végh József kriminálpszichológus. – Az esetrõl még nem hallottunk, de a kellõ információ birtokában a mohácsi kapitányság utána fog nézni az ügynek – fûzte hozzá Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.


Cs. Á. / Blikk
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra