2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Cicájuk mentett meg egy a házaspárt a gázrobbanástól!

Cicájuk mentett meg egy a házaspárt a gázrobbanástól!
Macskájuk figyelmeztette a gázrobbanásra azt a siket nyíregyházi házaspárt, akik nem hallották a detonációt, ezért utolsóként hagyták el a súlyosan megrongálódott társasházat. Az éber cica a hatalmas robbanás után addig ugrált, amig gazdái fel nem ébredtek. A házaspár szerint életüket az éber macskának köszönhetik. A hajnali nyíregyházi gázrobbanásban egy középkorú nõ meghalt, hat lakót pedig fej- és lábsérülésekkel szállítottak kórházba a mentõk. Móki, a macska házõrzõ kutyákat megszégyenítõ módon jelezte alvó gazdáinak a bajt. A házaspár ugyanis siket, egyikük sem hallotta a gázrobbanás zaját.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A macska ugrált a vállamon, és az arcomat pofozta a mancsával. Így figyelmeztetett, hogy keljünk fel. Neki köszönhetjük, hogy életben maradtunk, mert nekünk senki sem szólt - mondta Fazekas Dóra.

Az asszony felkelt, kinézett az ablakon, ekkor látta meg a füstöt és az emelõkosaras kocsiban a tûzoltókat. Siketnéma férjét ezután ébresztette fel, majd a lakásból az utcára menekültek. A házaspár utolsóként hagyta el a megrongálódott épületet.

A bozontos, fekete szõrû cicát 4 éve az utcáról fogadták be. Eddig is szerették, de a történtek óta különösen hálásak neki. Móki egy hete a kedvencét kapja, tonhalas macskakonzervet.

A detonáció miatt a négyemeletes épület tetõszerkezetét teljesen újjá kell építeni. A házban jelenleg is munkások, kõmûvesek, gázszerelõk dolgoznak. A 23 lakásból hat rongálódott meg súlyosan. A társasházi lakásokban összesen 50 millió forintos kár keletkezett. A robbanás pontos okát még vizsgálják a szakértõk.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra