2024.04.23. - Béla

Mindennapos durva állatkínzások büntetlenül - kutyakereskedelem

Mindennapos durva állatkínzások büntetlenül - kutyakereskedelem
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület szigorúbb büntetéseket sürget az állatkínzók, a feketézõ kutya-és más kisállat szaporítók, állataikat kidobálók, illegális exportkereskedõk ellen.

Magyarországon sokkal többen, sokkal több háziállatot tartanak, szaporítanak, mint amennyire a felelõs állattartói bázis igényt tartana. Ezért sok kisállatot külföldi busás haszon reményében, illegális módszerekkel csempésznek ki az országból. Nem ritka, hogy útközben se élelem, se víz nem áll a hosszú úton rendelkezésre. Nem ritka, hogy élve csak a csempészett állatok töredéke jut el a célállomásig. A busás haszon miatt a bûnözõknek még így is megéri az üzlet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Magyarországon a 2004. évi X. törvény szerint bûncselekmény az állatkínzás. Bûncselekménynek számít állatokat elhagyni, kitenni, vagy számukra nem indokolt fizikai - lelki szenvedést okozni. Magyarországon állatkínzásért akár 3 évig terjedõ börtön is adható. Sajnos a bíróságok a szigorú büntetési tételeket nem alkalmazzák.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület szeretné elérni, hogy a felelõtlenül szaporított kisállatok számának csökkenésével a jelenlegi nagy állattartói probléma is kisebbé váljon. A folyamatokhoz szükséges lenne a lakosság környezettudatos gondolkodásmódjának megteremtése, illetve a szigorúbb büntetési tételek alkalmazására is.

HÁTTÉR
A bûncselekmények mindennaposak, példaként egy mostani ügy:

Állatkínzókat kaptak el a határon - lefoglalták a kutyakölyköket

Magyarországról egészségügyi és úti okmányok nélkül, rossz körülmények között szállított kutyakölyköket foglaltak le az olasz hatóságok az olasz-szlovén határon Triesztnél; a fuvart kísérõ hat magyar állampolgárt feljelentették.

Az olasz rendõrség közlése szerint "hihetetlen" egészségügyi körülmények között, víz és élelem nélkül, részint apró ketrecekbe zsúfolva szállították egy furgonban, illetve egy személyautóban a 25, különbözõ fajtájú kiskutyát, amelyek közül sok amúgy sem volt még szállítható korban.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra