2024.03.19. - József, Bánk

Ismét lebukott az állatkínzó férfi - 46 ebet vettek el tõle

Ismét lebukott az állatkínzó férfi - 46 ebet vettek el tõle
Át akarta verni a hatóságokat Gy. László, akinek embertelen körülmények között tartott kutyáiról még a spanyol tévé is beszámolt.

A férfit akkor a hatóság a kutyái létszámának csökkentésére kötelezte, ám õ csak elvitte a sanyarú sorsú ebeket máshova. Akadt olyan eb, amely az elmúlt napok zord idõjárását egy fához kötve, remegve töltötte, míg mások egy pincébe zárva senyvedtek. A falu melletti erdõben 34 felnõtt kutya élt a fákhoz kötve, 10 kölyök egy pincébe zárva, két mamakutya pedig egy düledezõ kalibában szoptatta a kölykeit.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A felnõtt kutyák közül többen egy mocsárban álltak, a láncuk nem engedte, hogy meneküljenek a víz elõl. - írták le az állatvédõk

Több kutya nyakán mély sérülést láttak a fajtamentõk, ami bizonyítja, hogy szaporítójuk nem gondozta õket. Az egyik fiatal eb sebében pedig már csontgiliszták mászkáltak.

A jászfényszarui bûzös telepen a kutyákat apró ketrecekben, piszokban tartották a tenyésztõk. A kutyák elhullott társaikat ették. Amelyik eb egyáltalán túlélte a megpróbáltatásokat, spanyol tenyésztõkhöz került. A külföldi tévések rejtett kamerákkal rögzítették, milyen borzalmas körülmények között tartja a fegyveres testületeknek tenyésztett kutyáit a szaporító, aki lebukása után elrejtette az erdõben a kutyáit.

Az állat-egészségügyi hatóság most határozottan lépett fel. Húsz kutya azonnal a fajtamentõk tulajdonába került, és a hatóság eltökélt szándéka, hogy a többi kutya helyzetét is megnyugtatóan megoldja.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra