2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csoda történt: élve született a halottnak hitt lombik elefántbébi

Csoda történt: élve született a halottnak hitt lombik elefántbébi
Csoda történt egy ausztrál állatkertben szerdán, legalábbis ezt állítják a park dolgozói. A gondozók nagy meglepetésére élve született meg egy elefántborjú dacára annak, hogy az elõzetes orvosi vizsgálat azt állapította meg: a bébi elpusztult az anya méhében.

A Sydney-ben található Taronga állatkert közölte, hogy az ultrahangos vizsgálatok szerint a kis elefánt elpusztult, mert olyan pozícióba került a Porntip nevû ázsiai elefánt méhében, amelybõl nincs élve születés.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Dr. Thomas Hildebrandt vezetõ állatorvos az ausztrál médiának azt mondta hétfõn, hogy ilyen körülmények között csoda lenne, ha a kis állat élve születne.

Cameron Kerr, a park igazgatója szerdán aztán azt közölte, hogy mindenki nagy meglepetésére és örömére, a kis hímelefánt világra jött és az élet jeleit mutatta. „Folyamatosan ellenõrizzük az egészségi állapotát, az biztos, hogy él, de azt még túl korai lenne kijelenteni, hogy túl is éli ezt a nehéz idõszakot”- mondta az igazgató.

A Taronga park egyike azon állatkerteknek, amelyek részt vesznek a veszélyeztetett ázsiai elefánt megmentési és tenyésztési programjában. Becslések szerint 30 ezer ázsiai elefánt él a vadonban, és a számuk rohamosan csökken. Az elsõ ázsiai elefánt 2006-ban érkezett Thaiföldrõl a parkba. A „csoda bébi” mesterséges megtermékenyítéssel fogant. Az elsõ „lombikelefánt” egy nõstény volt, amely a melbourne-i állatkertben jött világra.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra