2024.04.20. - Tivadar

Tiltott állatviadalt tartottak Budapesten (videóval)

Tiltott állatviadalt tartottak Budapesten (videóval)
A rendõrség 12 férfit állított elõ, kettõt õrizetbe is vett, miután tiltott állatviadalt tartottak Budapesten, a XVII. kerületben vasárnap. Az akció elõtt nagy összegû fogadásokat kötöttek a "szervezõk"...

A két pitbull terrier súlyos sérülésekkel került az állatvédõk kezei közé.

A rendõrség a honlapján azt közölte, hogy vasárnap érkezett állampolgári bejelentés a tiltott kutyaviadalról. A rendõrök a Bélatelepi úton található egyik telken szakították félbe a kutyaviadalt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A rendõrök megérkezésekor többen a közeli erdõbe menekültek. A helyszínrõl összesen 14 embert állítottak elõ. Két román férfit õrizetbe vettek.

Egyik kutya gazdája, illetve kiképzõje. Ellenük tiltott állatviadal szervezés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A két férfi a bûncselekmény elkövetését elismerte, a rendõrség elõterjesztést tett elõzetes letartóztatásuk indítványozására. A közlés szerint az eljárás során nagy mennyiségû készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket, továbbá három nagy értékû gépjármûvet foglaltak le a nyomozók.

A kutyaviadal rendezõje, a másik harci kutya gazdája önként jelentkezett kedden a XVII. kerületi Rendõrkapitányságon. A bûncselekmény helyszínérõl elõállított további 12 ember gyanúsítottkénti kihallgatása megtörtént, õk szabadlábon védekezhetnek. A kutyaviadal helyszínét biztosító telek tulajdonosa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra