2024.03.19. - József, Bánk

Macskát esznek Európában?!

Macskát esznek Európában?!
Felfüggesztették állásából azt az olasz televíziós séfet, aki mûsorában macskahúsból készíthetõ étel receptjét mutatta be. A RAI 1 televíziós csatorna La prova del cuoco címû napi mûsora, amelyben Beppe Bigazzi sztárszakács ízletes ételek elõkészítésének módját mutatja be, évek óta hatalmas nézettségnek örvend.

Most azonban a kritikák kereszttüzébe került, mert egy macskahúsból készített ételt mutatott be. "A macskahús sokkal ízletesebb, mint több más állat húsa" - fejtette ki a mûsorban Bigazzi.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mesélt egy régi toszkán szokásról is, amely szerint a leölt macskát három napon keresztül egy tó vizében kell tartani, hogy húsa felpuhuljon és így könnyebb legyen megfõzni.

"A macskahús sokkal ízletesebb, mint több más állat húsa" - fejtette ki a mûsorban Bigazzi. Mesélt egy régi toszkán szokásról is, amely szerint a leölt macskát három napon keresztül egy tó vizében kell tartani, hogy húsa felpuhuljon és így könnyebb legyen megfõzni.

Bigazzi mûsora nagy felháborodást keltett. Az ENPA állatvédelmi szervezet felszólította a RAI-t, hogy állatkínzásra való buzdítás miatt váljon meg a szakácstól. A zöldek is követelték, hogy induljon büntetõeljárás Bigazzi ellen. Ezek miatt is döntött végül úgy a tv-társaság, hogy felfüggeszti a fõzõmûsor vezetõjét.

Bigazzi szerint azonban csupán egy múltbéli, több olasz régióban elterjed hagyományra utalt, amikor a macsakahús elkészítési módját taglalta. "Csak egy régi szokásra vonatkozott az, amit mondtam" - magyarázkodott a sztárszakács.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra