2024.03.29. - Auguszta

Éhhalál és kihûlés veszélyeztette Babát

Éhhalál és kihûlés veszélyeztette Babát
Kihûlés veszélyeztetett egy a végletekig elgyengült lovat Miskolcon. A több sebbõl vérzõ hátasra a rendõrök találtak rá az Avasi városrészben.

Egy lakossági bejelentés alapján az Avasi Rendõrõrs járõrei még február 6-án egy élelmiszerüzlet elõtt, bérházakkal övezett területen találtak rá arra a földön fekvõ lóra, amely szemmel láthatóan rendkívül legyengült állapotban volt. A szebb napokat megélt állaton több sebesülés volt, továbbá annyira le volt gyengülve, hogy nem tudott önerejébõl felállni.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kihûlés elkerülése érdekében tûzoltók is segítettek a Baba névre hallgató kancának. Az állatorvos szerint az állat életét csak a gyors és szakszerû beavatkozás menthette meg, ezért azonnal egy miskolci istállóba szállították a hátast.

Az Avasi Rendõrõrs állatkínzás vétsége miatt indított eljárást az ügyben egyelõre ismeretlen elkövetõvel szemben, azonban a nyomozásnak konkrét iránya van. A rendelkezésre álló információk szerint a ló gazdája egyszerûen otthagyta a nem olyan régen vásárolt lovát a földön, miután az éhségtõl összerogyott.

Információs háttér:

A Büntetõ Törvénykönyv szerint „aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állattartóként, háziasított emlõsállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elûzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el és két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntethetõ”.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra