2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Aki cirkuszba megy, vadállat!

Aki cirkuszba megy, vadállat!
Mindazok, akik cirkuszjegyet vásárolnak, támogatják az állatkínzást, mert nem ismerik fel, valójában mi folyik a porond mögött.

Nyilatkozatban nyomatékosította a vadállatok cirkuszi tartásának tilalmáról szóló követelését Wolfgang Apel, a Német Állatvédõ Liga és a Berlini Állatvédelmi Egyesület elnöke. Apel egyben támogatásáról biztosította Klaus Lüdcke, nemzeti állatvédelmi megbízott tiltakozását is a Berlinben vendégeskedõ Krone cirkusznak, Európa egyik legnagyobb cirkuszának állattartási gyakorlata ellen.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatvédelmi szervezetek szövetsége – köztük a Peta és az Albert Schweitzer Alapítvány – állítólag rejtett kamerás felvételekkel tudja bizonyítani, hogy elefántokat, oroszlánokat és több más vadállatot nem megfelelõ körülmények között tartanak a városról városra vándorló intézményben. Mahi Klosterhafen, az Albert Schweitzer Alapítvány alelnöke a Berliner Zeitungnak nyilatkozva elmondta, a bezártság, a mozgás hiánya és a gyakori utazás viselkedési zavarokat és evési problémákat okoz az állatoknál. A tiltakozás kezdeményezõi online petícióval szeretnének a parlamenthez fordulni.

Klaus Lüdcke elmondta, hogy az állatvédelmi törvény mindenképpen megszületik, ez azonban eltarthat egy ideig. Hozzátette, reméli, hogy a berliniek jó példával járnak majd elöl, és elkerülik azokat a cirkuszi porondokat, ahol vadállatok lépnek fel. A Krone Cirkusz visszautasította az ellene felhozott vádakat.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra