2021.07.25. - Kristóf, Jakab

Ne ajándékozz kutyát, macskát!

Ne ajándékozz kutyát, macskát!
A legtöbb embert a jó szándék és az örömszerzés vezérli, amikor úgy dönt, kutyát vagy macskát ajándékoz karácsonyra szeretteinek. Mielõtt így döntenénk, gondoljunk a következményekre...

Karácsonykor mindenki nagyon elfoglalt, hiszen az elõkészületek és a családlátogatások zsúfolttá teszik az ünnepnapokat. Aki állatot kap ajándékba, annak fel kell rá készülni lelkiekben, de meg kell teremteni a fizikai feltételeket is. Az állatvásárlás egy életre szól, nem lehet egy pillanatnyi fellángolás, a karácsony szüleménye.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatok szeretni, érezni képes élõlények, ne tekintsük õket tárgyaknak, amiket csak úgy oda ajándékozunk valakinek. Ha tudjuk, hogy szerettünk szívesen osztaná meg otthonát egy kedvenccel, praktikus ajándék lehet az állatfajról szóló szakkönyv vagy a tartásához szükséges felszerelési cikkek egyike. Aztán majd jöhet a kutyus is.

Ha békés, nyugalmas idõszakban érkezik az új családtag, nemcsak az állatnak lesz kellemesebb, hanem a gazdinak is, mert több idõt tud szánni kedvencére. Kutyák esetében például a kölykök sokat alszanak, naponta 4-6 alkalommal esznek és legalább ugyan ennyiszer ürítenek is, és a játékot sem bírják órákig. A szobatisztaságra nevelésrõl sem szabad megfeledkezni, amit már a megérkezésüktõl fogva el kell kezdeni.

Egyszóval: a kölyökkutyákhoz sok szeretet, türelem és következetesség szükséges, amire fel kell készülni.

Ideális esetben egy gazdi-kedvenc kapcsolat évekre, az állat élete végéig szól. Fontos tehát, hogy a gazdi és állata között kialakuljon a kellõ összhang. Minden esetben javasolható, hogy a leendõ gazdi válassza ki kölyköt, hiszen az elsõ találkozás sok mindent elárul.

Ha mégis amellett döntünk, hogy élõlényt "teszünk" a fa alá, kutya- vagy macskavásárlás helyett inkább egy szép akvárium berendezése mellett voksoljunk. Könnyebb az elõkészítés, kevesebb napi szintû gondozást igényel, de természetesen a halakról is gondoskodni kell.

Gondolkodjunk felelõsségteljesen! Hagyjuk az állatok vásárlását, a befogadást az ünnepek utáni nyugodtabb idõszakra, és ne dõljünk be a tenyésztõk ünnepek elõtti kecsegtetõ ajánlatainak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra