2021.01.19. - Sára, Márió

Állatkínzás a motoros börzén?

Állatkínzás a motoros börzén?
A 2008. március elsõ felében rendezték meg a ’Motor Kiállítás és Action Dayz’ rendezvényt a Budapesti Vásárközpontban. Állatbarát motorosok jelentették az Orpheus Állatvédõ Egyesületnek, hogy állatkínzó módszereket sem kíméltek azon kiállító cég dolgozói, akik a nagyobb érdeklõdés és figyelem kedvéért hosszú órákra (étel és ital nélkül, nagy hang és fényzavarba), szûk ketrecbe farkasokat húztak fel maguk fölé. A második nap közepén az egyik állat már csak meredt tekintettel feküdt… Az állatkínzó kiállító cég megérdemelné, hogy motoros kiegészítõket ne vásároljon náluk egy állatbarát se, soha többé!

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A helyszínen a vásárlók könyvébe való beírás hathatós segítséggel lehetett volna az észlelõ vendégek számára, hiszen a fogyasztóvédõk vizsgálati és bírságolási joggal rendelkeznek. Segíthetett volna az állategészségügyi hatóság értesítése is. Mai magyar állapot azonban, hogy a nagyobb cégek szabálytalanságaival, állatkínzó cselekményeivel szemben az egyszerû ’törvénysértést észlelõ’ polgár nem mer harcba szállni.

Így marad a nyilvánosság: HA ÁLLATBARÁT VAGY, NE VÁSÁROLJ ÁLLATKÍNZÓK ÁLTAL FORGALMAZOTT SEMMILYEN TERMÉKET SEM!

Amikor a rendõrfõkapitány úr a Budapest Motor Kiállítás alatt átadta a rendõrség számára a 20 darab speciálisan átalakított Yamaha FJR 1300 típusú motorkerékpárt, nyugodtan szétnézhetett volna, hogy minden rendben van e a vásár területén. Az állatok esetleges kínzása bûncselekmény!Összeállította:
Orpheus Állatvédõ Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
www.ebrendeszet.hu - Állatvédelmi adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06
Támogasd az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra