rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Állati erotika - kínzás-e az animálszex?

 • animalsex - állatkínzásTilos természetellenes tevékenységre szoktatni

  Az állatvédelmi törvény elfogadásával úgy tûnt, megoldódik hazánkban is végre-valahára a házi kedvencek és a tenyésztett állatok jogvédelme. Ha sokat javult is a helyzet, még mindig vannak rendezetlen területek. Ilyen például az állatok és emberek közötti szexuális aktust bemutató filmek, magyarul az "animálszexfilmek" ügye.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Bár a téma kétségtelenül kényes, riportunk elkészítése közben szinte mindenütt óriási zavarral és nehezen indokolható prüdériával találkoztunk.

  Az emberek túlnyomó többsége az elsõ pillanatban meghökken a téma hallatán, de az elsõ nagy levegõvétel után kijelenti (pedig nem is volt még kérdés), hogy hallott ilyen filmekrõl, de õ még nem látott és nem is akar látni ilyet, így nem tud nyilatkozni az ügyben. Egy elenyészõ kisebbség hajlandó beszélni a témáról, hangsúlyozva, hogy aberráltnak és undorítónak tartja ezeket az "alkotásokat".

  Toplistás érdekesség

  A kérdés csak az, hogy miért kölcsönöznek ki a különbözõ videotékákból sokkal több - egyes becslések szerint ötször annyi! - "animálfilmet", mint "normált". - Szerintem nagyon egyszerû a magyarázat, bár én nem vagyok pszichológus - mondta érdeklõdésünkre egy szexvideotéka tulajdonosa. - Elõször is kíváncsiak az emberek, meg aztán poénból is vesznek ki állatost. A legtöbben pedig vágynak a szokatlanra, mindegy, mi az. Ma, amikor a homoszexualitás már nem újdonság, valami még extrémebb kell. Én bevallom, láttam már egy pár ilyen filmet, de szerintem inkább vicces, mint izgató az ilyen. Akinek ez kell, szerintem nézze, nekem nem fáj. Az viszont tény, hogy jobban keresik, mint a normál filmeket. Kik viszik? Nem lehet általánosítani. Láttam már apáca kinézetû, középkorú nõt kettesével vinni a legkeményebbeket, de volt olyan is, hogy egy prosti kérdezte, minek teszünk ki ilyen gusztustalan filmeket.

  Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédõ Liga kurátora úgy tudja, Magyarországon kívül egyedül Hollandiában engedélyezik az állatos pornófilmek forgatását az Európai Unióban.

  Egyre rosszabb lesz a helyzet

  - Kiábrándító, ahogy ezt a kérdést kezelik hazánkban - mondta a kurátor, aki örömmel állt rendelkezésünkre. - Sok esetben menhelyekrõl viszik el a kutyákat, akiket a felvételek után sorsukra hagynak. Az állatkínzásnak ez is ugyanolyan részét képezi, mintha bottal vernék a szerencsétlen állatot. Ha az embereken el lehet követni szexuális erõszakot, akkor az állatokon is. Több helyen próbáltuk felhívni a figyelmet erre a kérdésre, de mindenki elzárkózott. Senki nem meri még csak kiejteni sem a száján, hogy "animálszexfilm", nemhogy nyilatkozzon az ügyben. A mi álszemérmességünknek köszönhetõen virágzik a szexiparnak ez az ága, és itt nem csupán a filmkereskedelem a lényeg. Ott az internet, ahol lassan nem lehet úgy kattintani, hogy meg ne jelenjenek a szexhirdetések, köztük az állatosak is. Természetesen egy kis csavar van az ajánlatokban. A múltkor olyat olvastam, amelyben a saját kutyáját ajánlotta fel valaki szexuális szolgáltatásokhoz. Ezt lehet? Véleményem szerint nem, de a törvény alkotói és alkalmazói szerint igen. Megértem, hogy nem egyszerû beszélni és tenni, de muszáj, mert egyre csak roszszabb lesz a helyzet - állítja Szilágyi István.

  Nincsenek adatok

  - Olyan vizsgálatról, ami a különbözõ szexfilmek állatszereplõit tanulmányozta volna, én nem tudok - válaszolta kérdésünkre Horváth László, a Fehérkereszt állatorvosa. - Csupán a fizikai sérülések mérhetõk, de erre nézve sem tudok adatokkal szolgálni. Mindenesetre nem feltétlenül öröm szerencsétlen állatnak több tíz ember elõtt ilyeténképpen produkálnia magát - világosított fel a doktor.

  KERETESEK

  Hallgatag pornóiparosok

  Több helyen próbálkoztunk megszólítani a pornóiparban dolgozókat, színészeket, filmkészítõket, de senki sem kívánt nyilatkozni a témáról. Interjún kívül annyit fûztek a dologhoz, hogy ez igencsak a perifériája, az "alja" ennek a munkának, amit szinte mindenki elítél, de tenni nem tudnak ellene.

  Aberráció

  - Mindenféleképpen aberrált dolog az állatokra irányuló szexuális vágy vagy a velük való aktus - világosít fel Egressy Gabriella szexológus. - Ez lehet veleszületett vagy késõbb kialakuló deformitás egyaránt. Sokszor a szociális helyzet, a családi és életkörülmények következtében alakul ki ilyen vágy. Nem lebecsülendõ azonban az a tény sem, hogy manapság a minél extrémebb helyzeteket keresik az emberek, ami ebben a formában is testet ölthet. A lelki sérülésen túl fertõzésveszélyes is az ilyen "együttlét". Az így szerzett betegségek ugyan nem halálosak, de maradandó elváltozásokat is okozhatnak.

  Közbotrány

  Néhány éve rendõrségi eljárás indult Angliában egy Stephen Hall nevû fiatalember ellen, aki egy kiskertben egy kecskével "üzekedett". A fiatelember pechje az volt, hogy a különös aktusnak szemtanúi akadtak: egy piros jelzés miatt a síneken álló vonat utasai. Volt, aki harsányan nevetett a fiatalember akcióján, mások viszont mélységes felháborodásuknak adva hangot, azonnal a mobiltelefonjukhoz nyúltak, és értesítették a megbotránkoztató esetrõl a közeli rendõrõrsöt. Dave Crinnion nyomozó másnap kiment a helyszínre, hogy tisztázza a részleteket. A gyanúsított nem tagadott, a "sértett" viszont csak békésen mekegett. Az ügy a körzeti bíróságra került, a fiatalembert információink szerint szeméremsértés miatt megbírságolták.
  H. K.

  A törvény betûje

  Az 1998. évi XXVIII. törvény szerint "Az állatot nem szabad: a) kínozni; b) emberre vagy állatra uszítani, illetõleg állatviadalra idomítani; c) kényszertakarmányozásra fogni, kivéve az egészségügyi megfontolásból való kényszerû táplálás esetét; d) a kíméletét nem biztosító módon mozgatni és szállítani, elhelyezni; e) a teljesítõképességét felismerhetõen meghaladó teljesítményre kényszeríteni; f) természetellenes és önpusztító tevékenységre szoktatni. Az "f" pontban megjelölt "természetellenes tevékenység"-et sokak véleménye szerint kimeríti az emberrel való szexuális aktus. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy hazánkban mintha nem tekintenék állatkínzásnak az "animálszexet" . Az állatvédõk szerint pontosítani kellene a törvényt, hogy a joghézagot, bizonytalan jogértelmezést kihasználva a pornófilm-készítõk ne tudjanak a kiszolgáltatott állatokból busás hasznot húzni. - A jelenleg hatályos állatvédelmi törvény külön nem foglalkozik az ilyen esetekkel, így nem is bünteti - tájékoztatott az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya. - A jogszabály megalkotása után már néhány szervezet jelezte, hogy ebben az irányban változásokra lenne szükség, de a törvényt az Országgyûlés hozza, a minisztérium csupán jogalkalmazóként léphet fel. Úgy tudjuk, a minisztériumnak a törvények elõkészítése, az erre vonatkozó javaslatok kormány elé terjesztés elõtti véglegesítése is feladata.

  KORMOS / (Zsaru)

  -------------------------------------

  Szodómia ellen az állatvédõk - évente több száz állatot erõszakolnak meg

  A svédek egyre jobban szeretik az animálszexet, amit nyilván az is elõsegít, hogy országukban ezt mindenféle szankció nélkül gyakorolhatják. Bizarr szokásaiknak évente két-háromszáz háziállat esik áldozatul.

  Legalábbis ennyire becsüli a szexuálisan zaklatott állatok számát a Svéd Állatorvosi Egyesület, mely próbálják a hatóságok és a lakosság figyelmét felhívni az állatok szenvedéseire. Az állatorvosok szerint az utóbbi években egyre növekedett az emberek abszurd szexuális szokásainak áldozatul esett állatok száma, annak ellenére, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs errõl, tudósít a svéd TV2 hírportálja.

  Növekvõ érdeklõdés

  egyre több az aberrált emberSvédországban 1999-ben tiltották be a gyermekpornót, szakértõk szerint azóta a deviáns szexualitású emberek egy része áttért az állatos szexre. Mindkét deviáció lényege, hogy önmagukat megvédeni képtelen lényekkel követnek el szexuális erõszakot. Az erõszakot elszenvedett állatokat ellátó állatorvosok szerint a leggyakrabban az állatok genitáliái körül láthatók sérülések.

  Az animálszex iránti növekvõ érdeklõdés abban is lemérhetõ, hogy az ilyen témájú videokazetták is egyre kelendõbbek skandináv országban, és az animálszexes weboldalakból is egyre több van.

  Minden huszadik

  Az erõszakot elszenvedett állatok számát senki sem tudja biztosan, de egy 2001-es brit felmérés szerint az állatorvoshoz vitt sérült kutyák és macskák közül legalább minden huszadik erõszakos szexuális cselekmény következtében sérült meg. Ennek alapján vonták le szakértõk a következtetést, hogy évente legalább két-háromszáz háziállat szenved aberrált gazdájától.

  Svédországban egyébként 1944 óta engedélyezett az animálszex, amikor a homoszexuális kapcsolatokat is legalizálta az az állam.


Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Egy ló történetét írom le, aki már nincs közöttünk

  Rambó

  Rambó nyárfekete csõdör volt, orrán hókával. Szerette a családját, akikkel egy Kecel meletti tanyán élt. Boldog család voltak, persze néha kitört a veszekedés. Ugyanis voltak ezen a tanyán más csõdörök is, akiket nem õ nemzett. Két lánya volt, Bóra és Kiara. A tanyán a legnagyobb karámban, még tó is volt. Mellette két kisebb karám helyezkedett el.

 • Hogyan védjem meg a kertet a kutyámtól?

  kutyaFrissen gereblyézett kertjén végighempergett a kutyája? Vagy a tulipánok leveleit rágcsálta meg és õsi kotorék ösztönnel lyukakat kapart a kert különbözõ részein?

  Ugye ismerõs a kép? Mindezek elkerülhetõk, ha figyel kedvencére, és türelemmel, szeretettel foglalkozik vele.

 • Utcáról szedtük össze Micut és Babart, a bichon havanese kutyusokat

  Utcáról szedtük össze Micut és Babart, a bichon havanese kutyusokatMár a fajtiszta kutyusokat is gyakran utcára teszik a felelőtlen állattartók. A bichon havanese jellegű, felnőtt, Micu (szuka) és Babar (kan) kutyusok egy állateledel boltnál vertek tanyát. Az állatokat az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere helyezte biztonságba. Később kiderült, hogy az apró kis szerencsétleneket korábbi tartója költözés miatt tette az utcára, vissza többé nem kaphatja szegényeket. Ez így durván felelőtlen állattartás... A védenceink rendbetétele nagy összegeket emészt fel, melyhez a Te támogatásod is életmentő segítség!

 • Ne vásárolj szõrmét, ezzel életeket menthetsz meg!

  Ruhavásárlás szempontjából a közelgõ tél egyet jelent a melegebb öltözékek beszerzésével. Nem mindegy azonban, hogy milyen alapanyagból készült kabátot vásárolunk, egyes darabok létrejöttét szabályos tömegmészárlás elõzi meg.

  Emberi testre szabott állattemetõk

  Szõrmét csak élõ állat, és buta ember hord, mondja a tudatos vásárló, aki állatvédõ révén a pamutot, az orkánt vagy a vásznat, esetleg a mûszõrmét részesíti elõnyben...

 • Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyűjtésben

  Ajándék könyvek Kárpátaljára - részt vettünk a gyűjtésbenAz Orpheus Állatvédő Egyesület és a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány is adományozott a kárpátaljai magyarok megsegítéséért könyveket. A program révén segítettük a Kárpátalján élő magyar olvasókat és a könyvtárakat azáltal, hogy jó állapotban lévő, igényes magyar nyelvű felnőtt-, és gyerekkönyveket ajándékoztunk nekik. Erre azért volt szükség, mert – az ottaniak elmondása alapján – Kárpátalján a magyar nyelvű könyvbeszerzés meglehetősen nehézkes: jellemzően a könyvtárakban a legújabb magyar nyelven kiadott könyv is 1980-as kiadású...

 • Töpszli, Mori, Berni gazdihoz került

  Töpszli egy buszmegállóban feküdt. Arra járó állatbarátok vették eszre a kutyust, és kértek segítséget az Orpheus Állatmentõ Csapattól. Mori egy utcáról megmentett, az állatvédelmi telepre vemhesen bekerült vizsla kutya kölyke. A kutyust hat másik kölyökkutyával nevelte fel Vizsi, a vizsla anyakutya. Bernit, a kölyökkutyát ismeretlen elkövetõ papírdobozban egy általános iskola elé dobta ki. Õk szerencsésen megmenekültek, örökbe adtuk õket.

  Sok további megmentõre váró kutyus / cicus keresi szeretõ gazdáját!

 • Hazaküldték az illegálisan ivartalanító állatorvosokat

  Hazaküldték egy nemzetközi állatvédõ egyesület orvosait Magyarországról, mert illegálisan segítettek a menhelyeken élõ kutyákon. A szervezet ingyenesen ivartalanítja az állatokat Európa-szerte, hogy könnyebben találjanak örökbe fogadókat a kutyák számára. Kiderült azonban, hogy az ehhez szükséges papírokkal nem rendelkeznek.

 • Sas öl bárányt?!

  Bárányvadász sasok

  Edinburgh - Bárányvadásznak csaptak fel sasok Skócia északnyugati részén, aminek nem örülnek a gazdák. Állításuk szerint az utóbbi egy évben mintegy 200 bárányt ragadtak el a legnagyobb brit ragadozó madárfaj példányai.

  Ennek a rétisasfajnak kifejlett korára 2,4 méter a szárnyfesztávolsága, tömege 8 kiló is lehet, és egy felnõtt sas akár egy egyéves birkát is képes felkapni.

 • "Sünimama" tanácsai a téli alvás elõtt

  Védjük meg a sündisznókat is!

  Sok sündisznó csak emberi segítséggel tudja átélni a telet, s különösen a második alomból való, késõbbi születésû kis állatokra leselkednek veszélyek õsszel: ha novemberben súlyuk nem éri el az 500 grammot, akkor feltehetõen nem élik túl a hideg évszakot - vélekedett Margareta Smetana bécsi sünszakértõ.

  "A fiatal sündisznóknak már ilyenkor is kevés az élelmük. Ráadásul a hõmérséklet olyan gyorsan süllyedt, hogy az anyaállatok nem találnak rovarokat a talajban és így tejük is kevésbé tápláló" - magyarázta a 71 éves asszony.

 • Centi, Móni, Pici 03 is gazdához került!

  Centi a kan, keverék kutya egy áruház mögött kuporodott le a fal tövébe. Arra járó állatbarát értesítette az Orpheus Állatvédõ Egyesület ebrendészetét a kutya hollétérõl. Móni egy forgalmas út mellett a magas fûben kucorgott. Arra járó biciklisták lettek figyelmesek a kutyusra, és kérték az Orpheus segítségét. Pici 03 a kölyök, vizsla jellegû kutyára állatbarátok találtak rá. Õk nem tudták befogadni a kutyust, így kérték az Orpheus Állatvédõ Egyesület segítségét.

  Mindhárom kutyusnak sikerült szeretõ gazdit, biztonságos lakhelyet találnunk.

 • Tüzelõanyag osztásban is résztvett az Orpheus

  Az Orpheus Állatvédõ Egyesület a négylábú védencek mellett gyakran segít embereken, nonprofit közösségeken is. Szociális, kulturális támogatásokban is részt vesznek az egyesület munkatársai, segítõi, önkéntesei, hogy jobb legyen a világ. 2012-2013-ban a MÁTRIX Közhasznú Alapítvánnyal és a Karitáció Alapítvánnyal az Orpheus Egyesület többszáz mázsányi tüzelõanyag szociális alapon történõ ingyenes kiosztásában vett részt, ezzel a leghátrányosabb helyzetben lévõ embertársaink túlélését is segítettük. A faadományból kapott pl. fával fûtõ állatvédõ egyesület is, ami szintén életmentõnek bizonyult.

 • Elütötték, gerincét törte, otthagyták

  Egy kertvárosi részen egy ott kóborló labrador - jellegû kutyát elcsapott egy autó. A szemtanúk egy csattanást hallottak, majd - amikor odanéztek - egy szürke, távolodó autót láttak... már megint a szokásos: "az elkövetõk cserbenhagyták az elütött kutyát"...

  A környéken lakó állatbarátok hívták az ebrendészetet segítségül, az állatvédelmi szakemberek az állatnál gerinctörést valószínûsítettek. Ezt a soron következõ állatorvosi vizsgálat is megerõsítette. Az állatot meggyógyítani nem lehet, szenvedéseinek megszüntetéséhez altatást kellett alkalmazni.

 • Mûfészkekkel segítenek a ragadozóknak

  Javában tart még a tél, a hideg, de bizony sokasodnak a tavasz jelei: a harkályok csõrükkel dobolnak a kiszáradt faágakon, már látható a hollók nászröpte, erdõs területeken a macska- és az erdei fülesbaglyok párzási idõszakot jelzõ rikoltozása is hallható éjszakánként. Ez idõ tájt a nagy testû ragadozó madarak már elfoglalják fészküket és vadászterületüket. Költésük elõsegítésére a természetvédõk sokfelé mûfészkeket helyeznek ki az alkalmas élõhelyekre: ezek nagy segítséget jelentenek a ritka fajoknak a szaporodás idõszakában.

 • Talált kutyát mentett Balogh Edina, a Barátok Közt sztárja

  Példát mutatott "Kinga"

  Balogh Edinának (25) köszönheti életét egy kutyus, akire a Barátok közt színésznõje egy buszmegállóban akadt rá. A sorozat Kingájáról köztudott, hogy nagy állatbarát, otthonában két kutyus is élvezheti a gazdi hatalmas szeretetét.

  Edina a napokban éppen hazafelé tartott párjával, amikor egy buszmegállóban egy láthatóan beteg német juhászt pillantott meg.

 • Nem is erõs a cápaharapás

  Tampa - A cápák harapása igencsak gyengécske az oroszlánokéhoz képest, és csupán tûhegyes fogaiknak és pofanagyságuknak köszönhetõen képesek átharapni áldozatukat - írják kutatók a Physiological and Biochemical Zoology címû amerikai szaklapban.

  Cápaállkapcsokon végzett tanulmányaik igazolták, hogy az oroszlánok és a tigrisek az állkapocs erõsségét illetõen messze lekörözik õket, a cápák azonban állkapcsuk szélességének köszönhetõen a vizek urai. "Kilopondra nem annyira erõs a cápa harapása" - állítja a kutatás vezetõje, Daniel Huber, aki a floridai Tampa Egyetem kutatója.

 • Összetett dallamokat énekelnek az egerek

  Egy kutatás szerint a hím egerek komplex dallamokat prezentálnak, hogy felkeltsék a nõstények figyelmét.

  A csendesnek hitt egér a természet egyik legjobb énekese lehet - mutatta ki egy új kutatás. A hím rágcsálók ultrahangos dalokat énekelnek, melyek az emberi fül számára érzékelhetetlenek, ám az ellentétes nem számára igencsak vonzó zenét jelenthetnek. A kutatók már évtizedek óta tudják, hogy a hím egerek hangokat képeznek, amikor nõstényekkel vagy nõstény feromonokkal találkoznak.

 • Állatok Világnapja, október 4.

  Állatok Világnapja, október 4.Az érezni - szenvedni képes állatok sok esetben sínylődnek az ember kezei alatt. A környezettudatossághoz, a hobbicélú állatok és a gazdasági haszonállatok kapcsán is egyre több ismeretanyagot alkalmaz az ember, de még van fejlődni való. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint a gazdasági haszonállatokat az elfogadhatónál sokkal jobban kizsákmányoló ember, illetve a megunt házi kedvenceket utcára dobó vagy wc-n lehúzó állattartó nem nevezhető sem felelősségteljesnek, sem jó gazdának. Néhány apró lépéssel felelősségteljesebb állattartók lehetünk, az Állatok Világnapján ezekre a lépésekre kerül hangsúly.

 • Víz alatti kutyaélet - érdekes képek

  Víz alatti kutyaélet - érdekes képekPár állatbolond elővette avíz alatti fényképezőgépét, a nagylátószögű objektívet, a vízálló vakut és a víz alá merült kutyusokat fotózni. A strandoló kutyákat is lencsevégre lehet kapni, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a most közzétett fotósorozat, ami el is készült. Minden kutya szeret úszni, lehet hogy ezt még nem tudja mindegyik, de amelyik ráérzett a fantasztikus élményre, az ugrik - csobban, úszik. Némelyik kutya nagy levegő után a víz alá merül és szinte búvárkodva keresi a víz alá süllyedő labdát, botot, játékot. A fürdő élményhez nem árt egy kutyastrand vagy úszómedence sem!

 • Október 4. az Állatok Világnapja

  Felelõs állattartást a mindennapokban!

  Az ember a környezetében található háziasított és vadállat állományt a mindennapi élet során, széles körben használja. Õket tesszük ételként az asztalra, belõlük készülnek ipari módon termékek, van aki prémjükkel védi hidegben a testét, sokan az erdõkben hobbiból lövik õket, vannak, akik állatukat családtagként tartják. Felgyorsult világunkban egyre kevesebb szó esik az állati élet tiszteletérõl, pedig az állatok felhasználásának az ember sokat köszönhet.

 • Saint, a szörfözõ kutya

  A hároméves golden retriever a kaliforniai aranyifjak vidám életét éli: ha kedve tartja, meglovagolja a hullámokat.

  Saint gazdija Kathleen "Kat" Yeung, egy 27 éves kaliforniai lány, akinek a hobbija - nem nehéz kitalálni - a szörfözés. Amikor csak tehetik, a Morro öböl hullámait próbálják meglovagolni. A kutya pár hónapos kora óta állandó kísérõje Katnek a sport kirándulásokon. Saint ma már elég ügyes szörfös: kis segítséggel kievez a hullámtörésig és egy megfelelõ hullámmal egészen a homokig kiszörföl.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása