rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Állati erotika - kínzás-e az animálszex?

 • animalsex - állatkínzásTilos természetellenes tevékenységre szoktatni

  Az állatvédelmi törvény elfogadásával úgy tûnt, megoldódik hazánkban is végre-valahára a házi kedvencek és a tenyésztett állatok jogvédelme. Ha sokat javult is a helyzet, még mindig vannak rendezetlen területek. Ilyen például az állatok és emberek közötti szexuális aktust bemutató filmek, magyarul az "animálszexfilmek" ügye.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Bár a téma kétségtelenül kényes, riportunk elkészítése közben szinte mindenütt óriási zavarral és nehezen indokolható prüdériával találkoztunk.

  Az emberek túlnyomó többsége az elsõ pillanatban meghökken a téma hallatán, de az elsõ nagy levegõvétel után kijelenti (pedig nem is volt még kérdés), hogy hallott ilyen filmekrõl, de õ még nem látott és nem is akar látni ilyet, így nem tud nyilatkozni az ügyben. Egy elenyészõ kisebbség hajlandó beszélni a témáról, hangsúlyozva, hogy aberráltnak és undorítónak tartja ezeket az "alkotásokat".

  Toplistás érdekesség

  A kérdés csak az, hogy miért kölcsönöznek ki a különbözõ videotékákból sokkal több - egyes becslések szerint ötször annyi! - "animálfilmet", mint "normált". - Szerintem nagyon egyszerû a magyarázat, bár én nem vagyok pszichológus - mondta érdeklõdésünkre egy szexvideotéka tulajdonosa. - Elõször is kíváncsiak az emberek, meg aztán poénból is vesznek ki állatost. A legtöbben pedig vágynak a szokatlanra, mindegy, mi az. Ma, amikor a homoszexualitás már nem újdonság, valami még extrémebb kell. Én bevallom, láttam már egy pár ilyen filmet, de szerintem inkább vicces, mint izgató az ilyen. Akinek ez kell, szerintem nézze, nekem nem fáj. Az viszont tény, hogy jobban keresik, mint a normál filmeket. Kik viszik? Nem lehet általánosítani. Láttam már apáca kinézetû, középkorú nõt kettesével vinni a legkeményebbeket, de volt olyan is, hogy egy prosti kérdezte, minek teszünk ki ilyen gusztustalan filmeket.

  Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédõ Liga kurátora úgy tudja, Magyarországon kívül egyedül Hollandiában engedélyezik az állatos pornófilmek forgatását az Európai Unióban.

  Egyre rosszabb lesz a helyzet

  - Kiábrándító, ahogy ezt a kérdést kezelik hazánkban - mondta a kurátor, aki örömmel állt rendelkezésünkre. - Sok esetben menhelyekrõl viszik el a kutyákat, akiket a felvételek után sorsukra hagynak. Az állatkínzásnak ez is ugyanolyan részét képezi, mintha bottal vernék a szerencsétlen állatot. Ha az embereken el lehet követni szexuális erõszakot, akkor az állatokon is. Több helyen próbáltuk felhívni a figyelmet erre a kérdésre, de mindenki elzárkózott. Senki nem meri még csak kiejteni sem a száján, hogy "animálszexfilm", nemhogy nyilatkozzon az ügyben. A mi álszemérmességünknek köszönhetõen virágzik a szexiparnak ez az ága, és itt nem csupán a filmkereskedelem a lényeg. Ott az internet, ahol lassan nem lehet úgy kattintani, hogy meg ne jelenjenek a szexhirdetések, köztük az állatosak is. Természetesen egy kis csavar van az ajánlatokban. A múltkor olyat olvastam, amelyben a saját kutyáját ajánlotta fel valaki szexuális szolgáltatásokhoz. Ezt lehet? Véleményem szerint nem, de a törvény alkotói és alkalmazói szerint igen. Megértem, hogy nem egyszerû beszélni és tenni, de muszáj, mert egyre csak roszszabb lesz a helyzet - állítja Szilágyi István.

  Nincsenek adatok

  - Olyan vizsgálatról, ami a különbözõ szexfilmek állatszereplõit tanulmányozta volna, én nem tudok - válaszolta kérdésünkre Horváth László, a Fehérkereszt állatorvosa. - Csupán a fizikai sérülések mérhetõk, de erre nézve sem tudok adatokkal szolgálni. Mindenesetre nem feltétlenül öröm szerencsétlen állatnak több tíz ember elõtt ilyeténképpen produkálnia magát - világosított fel a doktor.

  KERETESEK

  Hallgatag pornóiparosok

  Több helyen próbálkoztunk megszólítani a pornóiparban dolgozókat, színészeket, filmkészítõket, de senki sem kívánt nyilatkozni a témáról. Interjún kívül annyit fûztek a dologhoz, hogy ez igencsak a perifériája, az "alja" ennek a munkának, amit szinte mindenki elítél, de tenni nem tudnak ellene.

  Aberráció

  - Mindenféleképpen aberrált dolog az állatokra irányuló szexuális vágy vagy a velük való aktus - világosít fel Egressy Gabriella szexológus. - Ez lehet veleszületett vagy késõbb kialakuló deformitás egyaránt. Sokszor a szociális helyzet, a családi és életkörülmények következtében alakul ki ilyen vágy. Nem lebecsülendõ azonban az a tény sem, hogy manapság a minél extrémebb helyzeteket keresik az emberek, ami ebben a formában is testet ölthet. A lelki sérülésen túl fertõzésveszélyes is az ilyen "együttlét". Az így szerzett betegségek ugyan nem halálosak, de maradandó elváltozásokat is okozhatnak.

  Közbotrány

  Néhány éve rendõrségi eljárás indult Angliában egy Stephen Hall nevû fiatalember ellen, aki egy kiskertben egy kecskével "üzekedett". A fiatelember pechje az volt, hogy a különös aktusnak szemtanúi akadtak: egy piros jelzés miatt a síneken álló vonat utasai. Volt, aki harsányan nevetett a fiatalember akcióján, mások viszont mélységes felháborodásuknak adva hangot, azonnal a mobiltelefonjukhoz nyúltak, és értesítették a megbotránkoztató esetrõl a közeli rendõrõrsöt. Dave Crinnion nyomozó másnap kiment a helyszínre, hogy tisztázza a részleteket. A gyanúsított nem tagadott, a "sértett" viszont csak békésen mekegett. Az ügy a körzeti bíróságra került, a fiatalembert információink szerint szeméremsértés miatt megbírságolták.
  H. K.

  A törvény betûje

  Az 1998. évi XXVIII. törvény szerint "Az állatot nem szabad: a) kínozni; b) emberre vagy állatra uszítani, illetõleg állatviadalra idomítani; c) kényszertakarmányozásra fogni, kivéve az egészségügyi megfontolásból való kényszerû táplálás esetét; d) a kíméletét nem biztosító módon mozgatni és szállítani, elhelyezni; e) a teljesítõképességét felismerhetõen meghaladó teljesítményre kényszeríteni; f) természetellenes és önpusztító tevékenységre szoktatni. Az "f" pontban megjelölt "természetellenes tevékenység"-et sokak véleménye szerint kimeríti az emberrel való szexuális aktus. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy hazánkban mintha nem tekintenék állatkínzásnak az "animálszexet" . Az állatvédõk szerint pontosítani kellene a törvényt, hogy a joghézagot, bizonytalan jogértelmezést kihasználva a pornófilm-készítõk ne tudjanak a kiszolgáltatott állatokból busás hasznot húzni. - A jelenleg hatályos állatvédelmi törvény külön nem foglalkozik az ilyen esetekkel, így nem is bünteti - tájékoztatott az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya. - A jogszabály megalkotása után már néhány szervezet jelezte, hogy ebben az irányban változásokra lenne szükség, de a törvényt az Országgyûlés hozza, a minisztérium csupán jogalkalmazóként léphet fel. Úgy tudjuk, a minisztériumnak a törvények elõkészítése, az erre vonatkozó javaslatok kormány elé terjesztés elõtti véglegesítése is feladata.

  KORMOS / (Zsaru)

  -------------------------------------

  Szodómia ellen az állatvédõk - évente több száz állatot erõszakolnak meg

  A svédek egyre jobban szeretik az animálszexet, amit nyilván az is elõsegít, hogy országukban ezt mindenféle szankció nélkül gyakorolhatják. Bizarr szokásaiknak évente két-háromszáz háziállat esik áldozatul.

  Legalábbis ennyire becsüli a szexuálisan zaklatott állatok számát a Svéd Állatorvosi Egyesület, mely próbálják a hatóságok és a lakosság figyelmét felhívni az állatok szenvedéseire. Az állatorvosok szerint az utóbbi években egyre növekedett az emberek abszurd szexuális szokásainak áldozatul esett állatok száma, annak ellenére, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs errõl, tudósít a svéd TV2 hírportálja.

  Növekvõ érdeklõdés

  egyre több az aberrált emberSvédországban 1999-ben tiltották be a gyermekpornót, szakértõk szerint azóta a deviáns szexualitású emberek egy része áttért az állatos szexre. Mindkét deviáció lényege, hogy önmagukat megvédeni képtelen lényekkel követnek el szexuális erõszakot. Az erõszakot elszenvedett állatokat ellátó állatorvosok szerint a leggyakrabban az állatok genitáliái körül láthatók sérülések.

  Az animálszex iránti növekvõ érdeklõdés abban is lemérhetõ, hogy az ilyen témájú videokazetták is egyre kelendõbbek skandináv országban, és az animálszexes weboldalakból is egyre több van.

  Minden huszadik

  Az erõszakot elszenvedett állatok számát senki sem tudja biztosan, de egy 2001-es brit felmérés szerint az állatorvoshoz vitt sérült kutyák és macskák közül legalább minden huszadik erõszakos szexuális cselekmény következtében sérült meg. Ennek alapján vonták le szakértõk a következtetést, hogy évente legalább két-háromszáz háziállat szenved aberrált gazdájától.

  Svédországban egyébként 1944 óta engedélyezett az animálszex, amikor a homoszexuális kapcsolatokat is legalizálta az az állam.


Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Életbe léptek az állatok szállítására vonatkozó szigorúbb szabályok

  Egy ma életbe lépő szabályozás szerint az állatokat 8 óránál több ideig szállító járműveknek szigorúbb szabályozásnak kell megfelelniük és az állatokat szállítóknak képzésen kell részt venniük.

  Az új szabályok szerint az állatokat 8 óránál több ideig szállító tehergépkocsiknak engedélyt kell majd beszereznie, amelynek kiadásakor az új szabályoknak megfelelő felszereléseket is ellenőrzik.

 • Elfogták a kismacskák kivégzését levideózó két pécsi diákot

  Elfogta a pécsi rendõrség azt a két fiatalkorú diákot, akiket a kegyetlen állatkínzással gyanúsítanak, tudta meg lapunk Bojtor Bernadettõl, a Pécsi Rendõrkapitányság sajtóreferensétõl. A diákok gyanúsítotti kihallgatása és a helyszíni szemle jelenleg is tart, illetve a nyomozók házkutatást tartanak otthonaikban.

  Két diák valószínûleg véletlenül kaphatta meg az állatkínzást tartalmazó videót, erról értesítették az állatvédõket, az iskola vezetõségét, akik feljelentést tettek az ügyben.

 • Egy házivideón macskákkal közösült egy dóci fiú

  állatszex, animalszex sérültjeiDóc - Döbbenetes homevideók kerültek fel egy fájlmegosztó portálra, a felvételeken egy dóci fiú két macskával közösül. A fiatalember cáfol, az ügyben állatkínzás és jogosulatlan adatkezelés alapos gyanúja miatt a helyi önkormányzat mégis büntetõfeljelentést tesz.

  Egy negyvenkilenc és egy ötvenkilenc másodperces, valószínûleg mobiltelefonnal készült és egy videomegosztó portálon bárki által hozzáférhetõ felvétel miatt a rendõrséghez, a megyei és a szegedi gyámhivatalhoz fordult a dóci önkormányzat.

 • Precedensértékû vádemelés állatkínzási ügyben

  Vádemelést javasol a rendõrség drávasztárai állatkínzás ügyében. A falu melletti farmon 50 marhát tartottak sokszor étlen-szomjan, mert nem volt pénz a megfelelõ takarmányozásukra. A nyomozást most zárták le, egy személyt 45 rendbeli állatkínzással gyanúsítanak.
  Az állatok éheztek, mert nem volt pénz a megfelelõ takarmányozásukra, így sokszor az almozásra használt szalmát vetették eléjük, de elõfordult az is, hogy a legnagyobb hõségben nem tudtak inni adni, ugyanis tartozás miatt kikapcsolták a vizet.

 • A varjak ellepték a várost

  Varjúelhárító gondok Sepsiszentgyörgyön

  Bukarest/Csíkszereda - Húszezer varjú lepte el a Sepsiszentgyörgy központjában fekvõ parkot, a madárinvázió megszüntetésére egy internetes fórumon vízágyúk bevetését javasolták a hozzászólók, a madárvédõk azonban ellenzik ezt a kegyetlennek tartott megoldást.

  Kelemen László, a sepsiszentgyörgyi Rara Avis Természetvédõ Egyesület elnöke elmondta:

 • Hihetetlen körülmények egy baranyai marhatelepen

  Rendõrségi eljárás indulhat egy drávasztárai állattartó telep tulajdonosa ellen, aki hónapok óta nem biztosít megfelelõ körülményeket szarvasmarháinak, amelyek közül több el is pusztult, illetve eltûnt a közelmúltban - közölte Baranya fõállatorvosa szerdán. Hétfõn állatvédõkkel együtt ismét szemlét tartunk a telepen. Ha addigra az állatok tartási körülményei nem javulnak jelentõsen, feljelentést teszünk a rendõrségen - tette hozzá Vass Péter. A fõállatorvos beszámolt arról...

 • Állatvédõk felvonulása 2005.

  A Magyar Állatvédõ és Természetbarát Szövetség meghívója

  Ezúton szeretnénk meghívni Önöket az Állatok Világnapja alkalmából megrendezendõ, immár hagyományosnak tekinthetõ budapesti felvonulásra!

  A felvonulás október elsõ vasárnapján, 2-án 10 órakor indul az V. ker. Bazilika melletti parkolóból, és tart a Hõsök teréig az Andrássy úton végig haladva.

 • Külföldi nyaralás kutyával

  Hogyan védhetjük meg kedvencünket a leishmaniosis-t okozó paraziták ellen?

  Külföldi utazások során nem csak az emberek, hanem az õket vakációjukra elkísérõ házikedvencek is ki vannak téve a fertõzésnek, így a gazdikat nemcsak magukkal, hanem kedvenceikkel szemben is felelõsség terheli. Ugyanis hiába kapott meg kutyánk minden szükséges védõoltást és hiába tökéletesen egészséges, szervezete, immunrendszere nincsen felkészülve a más égövön – elsõsorban mediterrán éghajlaton - megtalálható parazitákkal és élõsködõkkel szemben.

 • A rabság miért gyönyörködtet?!

  állatkert, vadasparkÁllatkertek, vadas parkok, állatkereskedések, cirkuszok hazug mechanizmusairól.

  Alapkérdés: kell az állatkert, mert fontos vagy ez csak az emberi netovább fellegvára?!?

  Az elsõ állatkert Angliában a múltszázad elején jött létre, az emberi hatalom és hódítás szimbólumaként, a természet felett.

 • Depressziós bölények mentése

  A Great Southern Bison Herd-öt, a legtisztább fajtájú amerikai bölényt a kihalás veszélye fenyegeti. Miután az ember sokáig pusztította õket, most megmentésükön fáradozik. Ted Turner, a híres médiamogul és egy texasi genetikusokból álló csoport keresztezéssel akarja õket szaporítani - írta a Corriere della Sera címû olasz napilap.

  A bölények a XIX. század közepén még 3 millióan voltak, de számuk rohamosan fogyott. Ha kevesen is, mégis fennmaradtak, egy Charles Goodnight nevû híres tenyésztõnek köszönhetõen.

 • Egyre több német vásárol hangyát háziállatnak

  hangya, ant, animalA hangyák nem kifejezetten azok az állatok, akiket az ember "csak úgy" megtûrne környezetében. Nehéz idõkben a legegyszerûbb és legolcsóbb hangyát tartani háziállatként – vallja egyre több német. Az új õrület a német Interzoo kiállításon is elõtérbe került.

  Mintegy 1100 német és külföldi kiállító jelent meg a Nürnbergben korábban tartott Interzoo kiállításon. Míg a luxus kiállító cikkek között népszerû volt a kutya fogkrém és a háziállat-pamlag, az alacsony árkategóriában a hangyakolóniák voltak a legkeresettebbek – írja a DPA hírügynökség.

 • Állatok csontkovácsa

  Izületi fájdalmakra alkalmaz alternatív gyógymódot

  Az állati csontkovács nem egyenlõ Dr. Bubóval, bár tény, hogy elsõ hallásra van köztük egy pici hasonlóság. Kulcsár Gábor elõször embereken segített tanult módszereivel, aztán áttért az állatokra: legyen az ló, vagy oroszlán, a csonttekergetés nekik ugyanolyan jót tud tenni, mint az embereknek - ezt állítja õ, mi pedig példákkal illusztráljuk mindazt, amirõl mesél.

 • Hídi vásár állatvédelemmel, gazdikeresõvel (a képekért klikk!)!

  180 kiállító az ország minden pontjáról és határon túlról, mesterségbemutatók, kézmûves portékák – már hagyomány szerint a Szeged napjához legközelebb esõ hétvégén újra árusok utcájává vált a Belvárosi híd, két napon át tartott a hétvégén a tizedik hídi vásár. Az elsõ standok a Kerek Perecnél álltak. Innen egyetlen lépéssel, mintha egy ajtón nyitna be az ember, részesévé válhatott az ismerõs, mégis felfedeznivalókat tartogató programnak. Ismerõsek az illatok – virágos szappan, fahéj – és a hangok – csengõk, harangok, furulyaszó. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a CSEMETE is részt vett környezetvédelmi kiállítóként a rendezvényen.

 • Gyerekek önzetlen állatmentése

  Ösztönösen cselekedtek azok a csöppnyi gyerekek, akik meglátták a betonfalú - csúszós, meredek csatornába csúszott kutyust. A gyerekek saját biztonságukat sem figyelve láncba rendezõdtek, és addig nyújtózkodtak a kutyusért lefelé, míg el nem érték, és ki nem szabadították.

  Könnyen belecsúszhattak volna a fiatalok, de õk nem törõdtek ezzel, siettek életet menteni... Igazi, bátor - életmentõ tett fiatal állatvédõ Gyerekek, gratulálunk!

 • Alaska Gazdit keres!

  A skót juhász - keverék, szuka kutya két év körüli. Az állat egy parkoló területén kóborolt. A közelben dolgozó embereket zavarta, ezért kérték az állat elszállítását.

  Az Orpheus Állatvédõ Egyesület az állatot befogta, karanténban megfigyelte, veszettség ellen oltva, féregtelenítve, megtisztítva várja új örökbefogadóját!

  A kutyus játékos, barátságos, szeretetre méltó! Befogadná? Megmentené? Jelentkezzen!

 • Kannába szorult a kutya feje

  Fémkannából szabadították ki a tûzoltók egy kistestû kutya fejét 2010. szeptember 14.-én kedden Kisújszálláson.

  Sikerrel jártak a tûzoltók.

  Mészáros Lajos, a Kisújszállási Önkéntes Tûzoltóság parancsnoka elmondta: kora délután egy kétségbeesett férfi és egy síró kislány lépett be segítséget kérve a tûzoltóság ügyeletére, akik elmondták, hogy a család kutyája beledugta a fejét egy kannába, és nem tudják kihúzni belõle.

 • Fejátültetés - durva állatkísérletekkel szervtranszplantációs próba a 60-as években

  Fejátültetés - durva állatkísérletekkel szervtranszplantációs próba a 60-as évekbenKísérleti hidegháború: fejátültetés - 1954-ben Vlagyimir Demikov orosz tudós egy titkos moszkvai laboratóriumban megalkotta a szörnyet: egy teljesen kifejlődött kutya fejét hozzávarrta egy másik kutya felsőtestéhez. Az orosz eredményre az amerikaiak is igyekeztek reagálni. 1970. március 14-én történt, hogy Robert White és asszisztense egy majom fejét távolította el az állat testéről, és egy másik testre illesztette rá. Vajon az állatok ilyen kegyetlen felhasználása vitte a hadászatot, a gyógyszeripart vagy a szépészetet előbbre? Mi értelme volt ennek a borzalomnak?

 • Visszanézõ: 2006. október 4.

  Az október 4. (Állatok Világnapi) idõszak az állatvédõ egyesület életében mindig intenzív. Kiadványainkat (képeslapokat, plakátokat) ekkortájt sokkal többen kérik, mint általában. Kisiskolások - tanárnénik kérik elõadásokhoz, gyermekorvosi rendelõk kérik kis pácienseik számára örömokozásként, kutyakozmetikák – eledelboltok kérik a gazdik megajándékozására, és még sorolhatnánk… 2006-ban volt két iskola, akik ezen a napon kisállat börzét tartottak, és eledelt gyûjtöttek az ebrendészet lakóinak. Programjukra meghívtak bennünket, így mi is ott voltunk: elõadásokat tartottunk, kiadványokat osztottunk.

 • Óriásvarangyok ellen turisták

  A bõrükben erõs méreggel rendelkezõállatoknak szinte nincs természetes ellenségük, ugyanakkor õk maguk mindent megesznek.

  A turisták is "varangyirtókká" válhatnak Ausztráliában, miután Darwin polgármestere engedélyt kért a hatóságoktól, hogy az utazási irodák különleges túrákat szervezhessenek az õshonos állatok megmentésére. Az ausztrál óriásvarangyok (Bufo marinus) megállíthatatlanul szaporodnak, és mindent felfalnak, ami kisebb náluk.

 • Permetezés helyett katicabogár

  Piros, sárga, fekete, narancssárga egyaránt lehet a katicabogár, amely nem mindig hétpettyes, de mindegyik fajta hasznot hoz: lárvaállapotában 3-600, kifejlett állapotában további 1000-2000 levéltetût, pajzstetût pusztít el. Egyes országokban a katicabogarakat repülõgéprõl szórják ki mint természetes, "bio" kártevõirtót.

  Bödének, szerecsenkatának vagy katikának is hívják egyes vidékeken a katicabogarak különféle fajtáit.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása