2021.01.23. - Zelma, Rajmund

Kutyakölyköt ettek a kiéheztetett ebek

Kutyakölyköt ettek a kiéheztetett ebek
Négy kutyáról kedden önként lemondott, de a többit egyelõre nem adja az állatvédõknek az a ménteleki asszony, aki embertelen körülmények között tart több tucat kutyát egy tanyán. Az ebek többsége éhezik, legyengült és beteg. Az állatvédõk olyan esetrõl is tudnak, amikor a kutyák az egyik állat kölykeit falták fel az éhségtõl. Az asszony ellen állatkínzás miatt eljárást kezdeményeztek az állatvédõk, a négy kutyát menhelyre vitték.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az asszonyt kedden rendõrök és állatvédõk próbálták meggyõzni, hogy elvihessék az állatokat. Az éhezõ, sovány kutyák többsége ugyanis beteg, védõoltást sosem, és az állatvédõk szerint enni is csak ritkán kaptak.

Az állatvédõk szerint elõfordult, hogy az éhes állatok megették az egyik kutya kölykeit. Az asszony azt állította az állatvédõknek, hogy a kutyák naponta kétszer kapnak enni. Legtöbbször forró vízbe áztatott kenyeret, olajjal vagy zsírral keverve. A rendõrök és az állatvédõk rábeszélésére az asszony négy kutyáról lemondott, az állatokat már elszállították. Az asszony ellen állatkínzásért feljelentést tettek.
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra